ξενοδοχεία καραντίνας

Του ζητήθηκε να μπει σε καραντίνα και ο εργοδότης του αρνείται να τον πληρώσει! Ξενοδοχοϋπάλληλος που δουλεύει σε γνωστό ξενοδοχείο μεγάλου ομίλου σε τουριστική περιοχή του Ηρακλείου αναφέρει πως «πριν μερικές ημέρες ήρθα σε επαφή με κρούσμα κοροναϊού, χωρίς να έχω όμως συμπτώματα.

Μόλις το έμαθα, ενημέρωσα την εργοδοσία του ξενοδοχείου που εργάζομαι. Όπως λένε έπραξα σύμφωνα με την «ατομική ευθύνη», που διατυμπανίζουν κυβέρνηση και εργοδότες.

Μάλιστα πήρα και… εύσημα από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου για την υπεύθυνη στάση μου! Αμέσως έφυγα από τη δουλειά με υπόδειξη της εργοδοσίας και μου συνέστησαν να κάνω τέστ σε κάποιο νοσοκομείο. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Το ίδιο πρωινό πηγαίνω και στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο). Και στα δύο αρνούνται να μου κάνουν τέστ επειδή δεν έχω συμπτώματα. Αμέσως επικοινώνησα με τον ΕΟΔΥ όπου μου είπαν το ίδιο και ότι πρέπει να μείνω 14 ημέρες καραντίνα.

Σε επικοινωνία με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου μου είπαν ότι το ξενοδοχείο είναι συμβεβλημένο με συνεργείο που εδρεύει στην Αθήνα και δεν ξέρουν πότε θα έρθει ξανά στο ξενοδοχείο για ιχνηλάτηση. Όποτε μου είπαν ότι  πρέπει να μείνω 14 ημέρες σπίτι με ρεπό, δηλαδή να χάσω τον μισό μισθό του μήνα!

Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που θα μάζευα για τους δύο μήνες που θα δουλέψω και είναι αναγκαία για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Με ενημέρωσαν επίσης ότι από τη στιγμή που δεν αποτελώ επιβεβαιωμένο κρούσμα, δεν μπορούν να μου δώσουν αναρρωτική άδεια!».

Την επιστολή δημοσιοποιεί η Δ.Α.Σ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου.

Τρόποι επικοινωνίας: E-mail: [email protected], τηλέφωνα: 6971-918552, 6945183917.