ΕΝΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΧΘΕΣ: «Έπεσαν» τα κρούσματα πανελλαδικά και τοπικά

250

Μειωμένα εμφανίστηκαν χθες τα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα μας, που ήταν 180, ενώ στην Κρήτη εντοπίστηκε μονάχα ένα, στο Ηράκλειο.

Αναφορικά με τις νοσηλείες, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, δύο ασθενείς πήραν χθες εξιτήριο ενώ αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται τρία άτομα στη Μονάδα Covid και ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο Βενιζέλειο, νοσηλεύονται τρία άτομα στη Μονάδα Covid και ένας στη ΜΕΘ.

Πανελλαδικά, 180 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές και 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13.420, εκ των οποίων το 55,4% είναι άνδρες. Οι 2.419 (18%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.789 (43,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πενήντα εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Δώδεκα (22,2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,9% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 173 ασθενείς.

Τέλος, έχουμε πέντε ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και έχουμε 310 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 112 (36,7%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτικά, είχαμε 21 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, δύο  εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,    102 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων οχτώ συνδέονται με συρροές, ενώ τρία αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, οχτώ στη Θεσσαλονίκη, τέσσερα στην Ημαθία, πέντε στην Πέλλα, εκ των οποίων τρία συνδέονται με γνωστή συρροή, τέσσερα στη Λάρισα, εκ των οποίων  τρία συνδέονται με συρροή, τρία στη Λέσβο, όλα συνδεόμενα με το  ΚΦΠΜ Μόριας, τρία στη Θήρα, όλα συνδεόμενα με συρροή, τρία στη Νάξο, εκ των οποίων δύο συνδέονται με συρροή, τρία στα Τρίκαλα, δύο στα Γρεβενά, δύο στην Εύβοια, δύο στην Κοζάνη, δύο στην Πιερία, δύο στη Χαλκιδική, ένα στην Αρκαδία, δύο στην Αργολίδα, ένα στην Άρτα, ένα στην Αχαΐα, ένα στην Ηλεία, ένα στον Έβρο, ένα στο Ηράκλειο και ένα κρούσμα στην  Π.Ε. Καστοριάς ενώ τρία κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει