ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

443

Του μίλησε αυστηρά

Έχει άντερα αυτός ο Μακρόν. Αυστηρό ύφος υιοθέτησε κατά την επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν χθες  Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος και ζήτησε «εξηγήσεις» για την υπόθεση Ναβάλνι, τον πολιτικό της ρωσικής αντιπολίτευσης ο οποίος έπεσε «μυστηριωδώς άρρωστος».

Σε ανακοίνωσή το προεδρικό μέγαρο αναφέρει ότι η Γαλλία διαθέτει στοιχεία ότι πρόκειται για δηλητηρίαση, με την βοήθεια του νευροτοξικού Novitchok, γεγονός που «αντιτίθεται στις διεθνείς νόρμες για χρήση χημικών όπλων».

Σύμφωνα με το Ελυζέ ο Εμανουέλ Μακρόν δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την υπόθεση Ναβάλνι ως «απόπειρα δολοφονίας», μιλώντας στον Πούτιν.

 

 

ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός

Ο Λαγός μπροστά

Από χθες το πρωί έκαναν την εμφάνισή τους οι αρνητές της μάσκας, οι οποίοι τάσσονται κατά της χρήσης μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία. Ανάμεσά τους και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, και το «ΕΛΑΣΥΝ» που πρωτοστατεί στο κίνημα κατά της μάσκας.

Μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής μέλη του ΕΛΑΣΥΝ και ο Γιάννης Λαγός προχώρησαν σε αφισοκολλήσεις σε διάφορα σχολεία ενώ πέταξαν και τρικάκια. Κεντρικό μήνυμα της αφίσας ήταν η φράση «αρνούμαι τη σκλαβιά της μάσκας», ενώ στα τρικάκια αναγραφόταν η φράση «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο».

Τόσο στις αφίσες όσο και στα τρικάκια εμφανίζονται τα αρχικά του ΕΛΑΣΥΝ αλλά και το όνομα του Γιάννη Λαγού.  Πάντως, δεν είναι μόνο ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος καλοβλέπει το κίνημα της αντιμάσκας. Στο ίδιο ακροατήριο φαίνεται ότι απευθύνεται και ο Ηλίας Κασιδιάρης και άλλα πρόσωπα με αναφορά στη Χρυσή Αυγή.

 

Στον αγιασμό στο ακριτικό Καστελόριζο, όπου παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Οι πρώτοι διδάξαντες

Ξέρω τι θα πουν ορισμένοι. Ο ιερέας εξαιρείται στην άσκηση των καθηκόντων του… Αλλά χθες το πρωί μαθητές και εκπαιδευτικοί πήγαν στον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Και όλοι μα όλοι ανεξαιρέτως, πλην ελαχίστων, φόρεσαν την μασκούλα τους και μπήκαν μέσα στα προαύλια των σχολικών μονάδων. Δεν ίσχυσε βέβαια το ίδιο και για τους παπάδες, καθώς από όλη την Ελλάδα έρχονται δεκάδες φωτογραφίες από σχολεία με ιερείς να τελούν τον αγιασμό χωρίς να φορούν καμία μάσκα.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο παπάς που τέλεσε τον αγιασμό στο ακριτικό Καστελόριζο, όπου παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Φορώντας την μάσκα και τηρώντας τους κανόνες προστασίας, δεν διασφαλίζετε μόνο την υγεία σας, την υγεία των φίλων, των δασκάλων σας, των γονιών σας, της γιαγιάς και του παππού σας.

ο παπάς που τέλεσε τον αγιασμό στο ακριτικό Καστελόριζο, όπου παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου Κάνετε κάτι πιο σημαντικό: δείχνετε ότι αποτελείτε υπεύθυνα μέλη της κοινότητας, ότι ενδιαφέρεστε για τον διπλανό σας, ότι συνειδητοποιείτε πως η ατομική μας ευτυχία εξαρτάται απόλυτα από την ευτυχία του συνόλου», είπε η πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου απευθυνόμενη προς τους μαθητές.

Ο ιερέας επιδεικτικά δεν την άκουσε. Δυστυχώς είχαμε κι εδώ κάποια τέτοια παραδείγματα. Κι όμως οι ιερείς πρώτοι έπρεπε να διδάξουν τον καλό καγαθό δρόμο.

 

 

Θα αγοράσει ο γνωστός Απόστολος Πετράκης τη Δόξα Δράμας;

Ο Πετράκης και η Δράμα

Θα αγοράσει ο γνωστός Απόστολος Πετράκης τη Δόξα Δράμας; Όλα μπορεί να τα δούμε… Ήδη πάντως γίνεται χαμός όταν η δραμινή ΠΑΕ ανακοίνωνε τη συμφωνία εξαγοράς της από όμιλο επιχειρηματιών, με τη σχετική ενημέρωση να αναφέρει πως «επήλθε καταρχάς έγγραφη – οριστική συμφωνία για αλλαγή στο διοικητικό καθεστώς και στο προσεχές διάστημα θα δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών σε Όμιλο Ελλήνων Επιχειρηματιών».

Η είδηση αυτή προκάλεσε αρχικά ευφορία για τους φιλάθλους της Δόξας, η οποία, πάντως, έδωσε τη θέση της στον προβληματισμό, το βράδυ της Κυριακής, όταν η ΠΑΕ ανακοίνωνε πως ο νέος ιδιοκτήτης θα έδινε τηλεοπτική συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Ο Κρητικός επιχειρηματίας, κ. Πετράκης, που ανέλαβε τις τύχες της Δόξας Δράμας, δίνει τηλεοπτική συνέντευξη αύριο (σ.σ. χθες) Δευτέρα, στις 15.00 στην τηλεόραση «STAR ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» ανέφερε η ανακοίνωση και ο προβληματισμός προέκυψε όταν έγινε γνωστό το όνομα του Απόστολου Πετράκη.

Γιατί; Μα, ο Απόστολος Πετράκης είχε καταδικαστεί σε 18 χρόνια κάθειρξη ως φυσικός αυτουργός στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2009 σε μια ιστορία που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο Πετράκης είχε αναλάβει την ευθύνη του σχεδιασμού της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, δηλώνοντας έτοιμος να πληρώσει για όσα έχει κάνει, ενώ ζήτησε παράλληλα από τους δικαστές να του δώσουν την πολυπόθητη για κάθε κρατούμενο «δεύτερη ευκαιρία» για να ξαναφτιάξει τη ζωή του.

 

Όχι εγώ, οι άνθρωποί μου…

Περικλής Παναγόπουλος…Με αφορμή τον ντόρο των τελευταίων ωρών γύρω από την εμπλοκή του με τη Δόξα, ο Πετράκης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ξεκαθαρίζοντας πως «δεν ισχύει, είναι λανθασμένο. Δεν αγοράζω καμία Δόξα Δράμας αλλά άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός μου.

Εγώ λειτουργώ συμβουλευτικά. Είμαι χρόνια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έχω γνώση και όραμα για το ποδόσφαιρο και ουσιαστικά αυτό που ανέλαβα είναι να φτιάξω είναι να βοηθήσω στη μεταβίβαση των μετοχών σ’ ένα ιδιότυπο καθεστώς καθώς ξέρετε ότι ο κ. Μπύρος μεταβίβασε τις μετοχές σε 100 ανθρώπους.

Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος για να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν. Αυτή την υπόθεση ανέλαβα. Αυτή είναι η όλη εμπλοκή μου. Δεν είναι κάτι κακό το οποίο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα».  Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος θα ήθελε να εμπλακεί, απάντησε: «Δυστυχώς ο Νόμος λέει ότι δεν μπορώ.

Θεωρώ ότι είναι λανθασμένος νόμος. Εγώ πλήρωσα τα λάθη μου, αλλά θεωρώ ότι έχω δικαίωμα να ζω. Δεν γίνεται να τιμωρείσαι για πάντα. Πλήρωσα όλα τα λάθη μου. Δεν κρύφτηκα, θέλω να κοιτάω τους πάντες στα μάτια. Θα μπορούσα κι εγώ να κρυφτώ πίσω από αχυράνθρωπους όπως κάνουν άλλοι. Αν είχα κάτι άλλο στο μυαλό μου δεν θα εμφανιζόμουν

. Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Πάλι όμως δεν θα είμαι ιδιοκτήτης ή μέλος του Δ.Σ. Αν δεν το απαγόρευε ο Νόμος θα μιλούσαμε σε άλλη βάση. Δεν είμαι ουρανοκατέβατος στο ποδόσφαιρο», είπε και ρωτήθηκε για τα ονόματα των επιχειρηματιών που θα αναλάβουν τη Δόξα. «Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μεταβίβασης.

Δεν θέλουν να γίνουν γνωστά τα ονόματά τους τώρα. Μόλις γίνει η μεταβίβαση θα ανακοινωθούν όλα. Δεν υπάρχουν μπροστινοί», είπε και ρωτήθηκε για το αν του καταλογίσουν ότι θα επενδύσει το ποσό (σ. σ. 30 εκατ. ευρώ) από τα λύτρα. «Αν περπατάς και σταματάς στο κάθε σκυλί που γαβγίζει δεν θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου. Τι να απαντήσω σ’ αυτό το πράγμα; Υπάρχει μια νομική διαδικασία για να βάλεις λεφτά σε μια ομάδα».

 

@patris
Με αυτές τις μάσκες – τεντόπανα που μοίρασαν άντε βγάλ’τα τώρα πέρα με τους “ψεκασμένους” που θα λένε πως η μάσκα κρύβει μέσα της όχι μόνο τσιπάκι αλλά έναν ολόκληρο σκληρό δίσκο, μια δορυφορική κεραία, ένα ρούτερ, ένα πληκτρολόγιο, τον “Οξαποδώ” και τον Γκοτζίλα.
Papanikolaou

 

Σε προκάτ αίθουσες

Είναι μεγάλη ντροπή αυτό που συμβαίνει με το ΕΕΕΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ηρακλείου) όπου χρόνια τώρα στοιβάζονται παιδιά με ειδικές ανάγκες σε προκάτ αίθουσες. Οι χώροι αυτοί μπορεί να προσφέρονται ως αποθήκες ή εναλλακτικά σταυλισμό ζώων αλλά είναι απαράδεκτοι και παντελώς ακατάλληλοι για την εκπαιδευτική διαδικασία και μάλιστα για παιδιά με ειδικές ανάγκες εν μέσω πανδημίας. Ο τρόπος που σήμερα η επίσημη πολιτεία μέσα από τους φορείς της βλέπει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες καθρεφτίζει εκτός των άλλων την κατάντια την ανεπάρκεια και το πολιτικό ήθος αυτών που θεωρούν “κανονικότητα” ετούτη την ντροπή…

 

Για να της λύσει τα μάγια!

Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας, όμως είναι η αλήθεια. Κεντρικό πρόσωπο, η πάμπλουτη κληρονόμος, απόγονος πασίγνωστης οικογένειας καπνοβιομήχανων, που κατηγορεί την οικιακή βοηθό της και μια ακόμη γυναίκα που της συστήθηκε ως «λευκή μάγισσα», ότι την εξαπάτησαν και της απέσπασαν 13.000.000 ευρώ, για να τις λύσουν τα «κακόβουλα» μάγια που δήθεν απειλούσαν την ζωή της.

«Σε πρώτο βαθμό δικαιωθήκαμε και περιμένουμε την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.  Τα στοιχεία είναι πάρα πολύ ισχυρά. Έχει ομολογήσει η μία από τις δύο κατηγορούμενες και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη για την εκδίκαση της υπόθεσης.», δηλώνει ο δικηγόρος Ιωάννης Μαγγανιάρης που μίλησε  στο MEGA.Η καλοστημένη απάτη, σύμφωνα με την απόγονο της οικογένειας των καπνοβιομήχανων, άρχισε το 2001.

Ήταν η περίοδος, που όπως είπε η ίδια στο δικαστήριο, αντιμετώπιζε προβλήματα με τον σύντροφό της τα οποία εκμυστηρεύτηκε στην μέχρι τότε έμπιστη οικιακή βοηθό της.«Το Πάσχα του 2001 χωρίσαμε με τον τότε σύντροφό μου. Επειδή εγώ δεν ήθελα να χωρίσω, ήμουν πολύ στεναχωρημένη και το συζήτησα με την οικιακή βοηθό μου, που δεν την είχα μόνο ως καθαρίστρια, αλλά ως έμπιστη φίλη μου.

Μετά από λίγες μέρες, έρχεται και μου λέει ότι «έχω την λύση για εσένα, έχω μια γνωστή, που κάνει θαύματα». Η γνωστή της οικιακής βοηθού, συστήθηκε ως «λευκή μάγισσα» από την Αίγυπτο. Μάλιστα, όπως δέχθηκε η δικαιοσύνη, κατάφερε να πείσει την πλούσια κληρονόμο, ότι είχε πέσει θύμα μαύρης μαγείας, που απειλούσαν όχι μόνο την ίδια αλλά και την οικογένειά της.

«Της έδωσα 15.400.000 στο χέρι και μου είπε ότι θα τα μοίραζε σε συνεργάτες της για να δουλέψουν για το καλό το δικό μου και της οικογένειας μου..»

Η τραγική εκείνη μέρα για τον τότε αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη

Η τραγική εκείνη μέρα

Κανείς δεν ξεχνά αυτή τη μέρα. Το ημερολόγιο έδειχνε 14 Σεπτεμβρίου 1999.   Το πρωθυπουργικό Falcon που μετέφερε τον τότε αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη, και άλλα 12 άτομα στη Ρουμανία, έπεσε σε μεγάλο κενό αέρος.

Ο σκοπός του ταξιδιού του Γιάννου Κρανιδιώτη ήταν η συμμετοχή του στη Διαβαλκανική Διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών. Το αεροσκάφος κινείτο ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα όσοι από τους επιβάτες δεν ήταν δεμένοι, χτυπούσαν στα τοιχώματα του αεροσκάφους και στα καθίσματα. Είναι ενδεικτικό ότι το Falcon από τα 25.000 πόδια έπεσε στα 5.000 πόδια.

Από τους 13 επιβάτες βρήκαν τραγικό θάνατο οι έξι. Ο λόγος για τον Γιάννο Κρανιδιώτη, τον γιο του, Νικόλα, τους δημοσιογράφους Δημήτρη Πανταζόπουλο (της ΕΡΤ) και Νίνα Ασημακοπούλου (της ΕΡΑ), τον εικονολήπτη της ΕΡΤ, Παναγιώτη Πούλο, τον συνοδό της φρουράς του Γιάννου Κρανιδιώτη, αστυνόμο Νίκο Ασημακόπουλο, και τον μηχανικό του αεροσκάφους, Μιχάλη Παπαδόπουλο. Σύμφωνα με επιζήσαντες την ώρα των αναταράξεων ο Γιάννος Κρανιδιώτης και ο Δημήτρης Πανταζόπουλος βρίσκονταν όρθιοι και σκοτώθηκαν, καθώς εκτινάχθηκαν στην οροφή του Falcon. Τραγική ειρωνεία… Ο γιος του Γιάννου Κρανιδιώτη, Νικόλα, δεν ήθελε να τον συνοδεύσει στο «μοιραίο» ταξίδι, αλλά τελευταία στιγμή ο πατέρας του κατάφερε να τον πείσει. Από την μοιραία πτήση επέζησαν εκτός από τους πιλότους, η διπλωματική σύμβουλος του Γιάννου Κρανιδιώτη, Μαρία Μπεγλίτη, ο δημοσιογράφος της “Βραδυνής”, Αλφόνσος Βιτάλης, και η αεροσυνοδός, Μαρία Βελισαρίου.

 

στην Κρήτη τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα (F-16, C-130) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Θα μείνουν στην Κρήτη!

Να και μια θετική εξέλιξη. Επ’ αόριστον θα παραμείνουν στην Κρήτη τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα (F-16, C-130) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προκειμένου να συνεχιστεί η συνεκπαίδευση με Μονάδες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Φυσικά δεν είναι μόνο τα πολλά οφέλη από την ανταλλαγή των εμπειριών και των τακτικών που ακολουθούνται κατά την εκτέλεση κοινών αποστολών, στις οποίες αναφέρονται στρατιωτικές πηγές, αλλά και το ότι η παρουσία τους στο νησί αποτελεί και ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στην υλοποίηση πάντως αυτής της συνεργασίας, σημαντικό ρόλο έπαιξε η άριστη προσωπική σχέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου με τον ομόλογό του των ΗΑΕ, που μάλιστα φαίνεται να οδηγεί σε διεύρυνση των τομέων συνεργασίας.

 

Μετά την περιπέτεια της σύλληψής του από τους Τούρκους ο Έλληνας υπολοχαγός –πλέον- του ελληνικού στρατού, Άγγελος Μητρετώδης

Πήγε σε πόστο

Τον θυμάστε; Μετά την περιπέτεια της σύλληψής του από τους Τούρκους και την κράτησή του για 167 μέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, ο Έλληνας υπολοχαγός –πλέον- του ελληνικού στρατού, Άγγελος Μητρετώδης, τοποθετήθηκε πρόσφατα σε μείζον επιτελείο της Αθήνας. Η θητεία του στην παραμεθόριο, όπου όφειλε να υπηρετήσει ως νεαρός ανθυπολοχαγός, έληξε και ο αξιωματικός του Μηχανικού πήρε μετάθεση  σε σημαντική διοικητική θέση. Από το νέο του πόστο ο Άγγελος Μητρετώδης παρέχει τις εξειδικευμένες γνώσεις του πάνω στην εκπόνηση μελετών και εκτέλεση κατασκευαστικών και επισκευαστικών έργων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

 

Ο στόχος

Έχει παρατηρηθεί εδώ και καιρό ότι έχει ξεφύγει. Λένε ότι ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος, αυτό δεν είναι αθέμιτο. Το περίεργο επίσης δεν είναι ότι μοιάζει ασυγκράτητος, αλλά αντί για τις εκλογές μπορεί να καταλήξει στα φάρμακα. Και μάλιστα δανεικά.

 

Ο πήχης

Δεν έχουν καταλάβει όπως φαίνεται εκεί στη Λότζια ότι όσο δε λύνουν το πρόβλημα της σχολικής στέγης τόσο αυτό μεγαλώνει και τόσο τα αδιέξοδα που θα δημιουργούνται θα είναι όλο και μεγαλύτερα… Και το ακόμα χειρότερο, είναι ότι κάποιοι θεωρούν ότι τα κοντέινερς είναι λύση, αφού έχουν κατεβάσει τόσο χαμηλά τον πήχη της προσφοράς τους προς την κοινωνία…

 

Αστείο

Έχει τόσα πράγματα αυτή η κυβέρνηση να της… σούρεις που καταντά αστείο να λες για τις μάσκες (που είναι άθλιες αλλά έγιναν την τελευταία στιγμή…) ή για τα παγουρίνα που δόθηκαν στα παιδιά. Ή να θυμάσαι ότι χρησιμοποιείς ως… αχθοφόρους τους δασκάλους που τώρα τα κουβαλάνε ενώ πριν… ήταν προσφορά αυτό που έκαναν, ακριβώς το ίδιο με τώρα!

 

Πώς το κάνουν;

Αλήθεια, πώς γίνεται όλοι αυτοί όταν είναι κυβέρνηση να μην κάνουν τίποτα και όταν είναι αντιπολίτευση να ζητάνε την τελειότητα; Κάτι τέτοιο είπε ο Φίλης που ζητάει χιλιάδες νέες αίθουσες σχολείων μα όταν κυβερνούσε δεν έχτισε ούτε μία. Κάτι τέτοιο θα έλεγε και η Κεραμέως όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Άσε που για τις μάσκες και για τα παγουρίνα ακόμη θα μίλαγε…

 

Ο Δήμος

Μπράβο στο Δήμο Χερσονήσου που μοίρασε μάσκες στα σχολεία… και στο κανονικό μέγεθος…  Μια κίνηση που εκτιμήθηκε και από τους γονείς και από τους εκπαιδευτικούς… Να τα βλέπουν αυτά στον Δήμο Ηρακλείου και να παραδειγματίζονται για το πως μπορούν να είναι χρήσιμοι…

 

Ζωή;

Φωσφίνη στην Αφροδίτη φέρεται να εντόπισαν επιστήμονες! Οπως μεταδίδει το Reuters, η εν λόγω χημική ένωση υποδεικνύει ότι μικρόβια μπορεί να κατοικούν στον γειτονικό της Γης πλανήτη και αποτελούν ένα σημάδι πιθανής ζωής! Οι ερευνητές δεν ανακάλυψαν πραγματικές μορφές ζωής, αλλά σημείωσαν ότι η φωσφίνη στη Γη παράγεται από βακτήρια που ευδοκιμούν σε περιβάλλοντα που στερούνται οξυγόνου. Η διεθνής επιστημονική ομάδα εντόπισε για πρώτη φορά τη φωσφίνη χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο James Clerk Maxwell στη Χαβάη και το επιβεβαίωσε χρησιμοποιώντας το ραδιο τηλεσκόπιο Atacama Large Millimeter / submillimeter Array (ALMA) στη Χιλή.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει