Χωρίς καθαρίστρια το 12ο Νηπιαγωγείο

143

Εν μέσω πανδημίας, το 12ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου στη Φορτέτσα δεν έχει καθαρίστρια!

Οι γονείς του σχολείου, σε επιστολή τους προς τον Δήμο Ηρακλείου, τονίζουν: «Διαμαρτυρόμαστε για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο των παιδιών μας που έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, επισημαίνουμε ότι δεν έχει τοποθετηθεί καθόλου καθαρίστρια ή καθαριστής ούτε για το ωράριο του βασικού προγράμματος, ούτε για το ωράριο του ολοήμερου, ούτε για μετά την αποχώρηση των μαθητών. Επίσης δεν έχουν καθαριστεί ούτε οι αίθουσες ούτε το προαύλιο και συνολικά το σχολείο παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Υπενθυμίζουμε τα θέματα στα οποία είχαμε αναφερθεί με το από 25 ΦΕΒ 2020 έγγραφο μας με αρ. Προτ. Δ.Η. 17983 (πριν ακόμα τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας). Εν μέσω πανδημίας και λαμβάνοντας υπόψη τις επίσημες οδηγίες του ΕΟΔΥ απαιτούνται ουσιαστικές και άμεσες παρεμβάσεις από τις υπηρεσίες για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου.

Απαιτούμε αμέσως τώρα να τοποθετηθεί το απαιτούμενο προσωπικό καθαρισμού για το σχολείο κατά το ωράριο λειτουργίας (βασικό και ολοήμερο) και για όση ώρα χρειάζεται μετά την αποχώρηση των μικρών μαθητών για την τακτική καθαριότητα του σχολείου και την τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Απαιτούμε επίσης ενδελεχή έλεγχο του κτιρίου για τις φθορές που παρουσιάζει και ιδιαίτερα για θέματα ασφάλειας των μικρών μαθητών.

Διόρθωση των τουαλετών και νιπτήρων και σωστή διαρρύθμιση. (Σήμερα υπάρχει μία μόνο τουαλέτα μαθητών σε κοινό ενιαίο χώρο ελάχιστων τετραγωνικών με 4 λεκάνες και νιπτήρες).

Διαμόρφωση των χώρων που προβλέπουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων.

Είναι φανερό ότι πέραν των άλλων το κτίριο είναι προφανώς ακατάλληλο για λειτουργία σχολείου με τις σύγχρονες προδιαγραφές είναι απαραίτητο να προγραμματιστεί ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου στη Φορτέτσα για την ασφαλή στέγαση του σχολείου με βάση τις σύγχρονες ανάγκες».

Σήμερα, όπως αναφέρουν, τα παιδιά θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο στις 8:30 το πρωί. «Θα είμαστε μαζί με τα παιδιά μας. Απαιτούμε να έχει λυθεί το πρόβλημα του καθαρισμού και να ανοίξει κανονικά το σχολείο. Απαιτούμε ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του και να μη μεταθέτει τα προβλήματα στις πλάτες και τις τσέπες των γoνιών», τονίζει ο ΣύλλογοςΓονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει