Μηνύματα για τη νέα χρονιά

101

Μηνύματα για μία δημιουργική σχολική χρονιά που μόλις ξεκινάει στέλνουν φορείς της Κρήτης.

Ο περιφερειάρχης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρει πως «στις μαθήτριες και στους μαθητές της Κρήτης, στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά.  Το φετινό σχολικό έτος ξεκινά μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες, καθώς η προστασία της υγείας όλης της σχολικής κοινότητας αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Ως Περιφέρεια Κρήτης είμαστε βέβαιοι ότι το σύνολο των εκπαιδευτικών και των μαθητών θα συμβάλει στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας».

O δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Νίκο Αγγελάκη, θα παραστούν στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία, στις 10.45 το πρωί στο Πρότυπο  ΓΕΛ Ηρακλείου (Πειραματικό Λύκειο), στις 11.30 το πρωί στο 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και στις 12 το μεσημέρι στα 24ο και 31ο Δημοτικό Σχολείου Ηρακλείου.  Στο Μάραθος, το Πολύδροσο και το Γάζι θα βρεθεί ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, κ. Μενέλαος Μποκέας, με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Χαράλαμπο Κουτσογιάννη.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των αγιασμών στα σχολεία του Μαλεβιζίου, όπου θα παρευρεθεί ο δήμαρχος, Μενέλαος Μποκέας έχει ως εξής, στις 9 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μαράθου, στις 10.30 το πρωί στα 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου (Πολύδροσο) και στις 11 το πρωί στο Γυμνάσιο Γαζίου.

Ο δήμαρχος Φαιστού,  κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει φέτος, με πολλές και διαφορετικές συνθήκες, με δεδομένα που δεν έχουμε ξαναζήσει».

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «η Κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης ιδιαίτερα σήμερα που η κοινωνία δοκιμάζεται.

Όλοι οι συντελεστές της εκπαίδευσης οφείλουν να  συνεργαστούν, ώστε  τα παιδιά μας να απολαμβάνουν μια καλύτερη ποιοτικά εκπαίδευση μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και αλληλεγγύης.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία   η χάραξη κι η υλοποίηση εθνικής στρατηγικής για την Παιδεία, απαιτείται ένας εθνικός οδικός χάρτης για την Εκπαίδευση».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει