Για κάποια νηπιαγωγεία το κουδούνι δεν θα χτυπήσει σήμερα

240

Ο Χριστός είχε πει ότι μέσα σε τρεις μέρες μπορεί να γκρεμίσει και να χτίσει τον ναό του Σολομώντα. Κάπως έτσι θεωρεί και ο Δήμος Ηρακλείου ότι μπορεί ως την ερχόμενη Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου να καταφέρει για τα Νηπιαγωγεία ό,τι δεν έκανε μέσα σε τρία χρόνια!

Σήμερα το κουδούνι δε θα χτυπήσει για ορισμένα νηπιαγωγεία του Δήμου Ηρακλείου και ένα του Δήμου Χερσονήσου, καθώς οι αίθουσες που θα στεγάσουν τα παιδιά δεν είναι έτοιμες.

Η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης έχει καταντήσει να ακούγεται σαν ανέκδοτο, όμως κανείς δε γελάει, ειδικά οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές που χόρτασαν από υποσχέσεις, «θα» και τίποτα δεν έγινε. Θα γίνει, όμως, το επόμενο τριήμερο…

Αναλυτικά, ο Δήμος Ηρακλείου ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο, δύο 24ωρα πριν τον αγιασμό, ότι μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και κατόπιν επικοινωνίας του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Νίκου Αγγελάκη με το Υπουργείο Παιδείας,  η έναρξη της σχολικής χρονιάς στα παραρτήματα  των  νηπιαγωγείων που στεγάζονται σε αίθουσες δημοτικών σχολείων αναστέλλεται για τρεις ημέρες.

Αιτία το γεγονός ότι δεν έχει παραλειφθεί ακόμα από την ΚτΥπ, ο απαραίτητος εξοπλισμός για την ορθή και εύρυθμη λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παραρτήματα των 23ο – 41ο Ν/γείο Ηρακλείου που λειτουργεί στο 30ο Δημοτικό Σχολείο, 30ο – 45ο Ν/γείο Ηρακλείου που λειτουργεί στο 28ο Δημοτικό Σχολείο, 69ο Ν/γείο Ηρακλείου που λειτουργεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, 71ο Ν/γείο Ηρακλείου που λειτουργεί στο 45ο Δημοτικό Σχολείο, 74ο Ν/γείο Ηρακλείου που λειτουργεί στο 15ο Δημοτικό Σχολείο, 75ο – 63ο Ν/γείο Ηρακλείου που λειτουργεί στο 52ο Δημοτικό Σχολείο, 65ο Ν/γείο Ηρακλείου που λειτουργεί στο 48 Δημοτικό Σχολείο και 58ο Ν/γείο Ηρακλείου που λειτουργεί στο 8ο Δημοτικό Σχολείο.  Τονίζεται ότι η  τριήμερη αναστολή αφορά στα παραρτήματα και μόνο των παραπάνω αναφερθέντων νηπιαγωγείων και όχι στις κεντρικές μονάδες τους.

Παράλληλα, κλειστό ως την ερχόμενη Τετάρτη θα παραμείνει και το Νηπιαγωγείο Γουρνών του Δήμου Χερσονήσου που προσπαθεί να χωρέσει 57 μαθητές σε δύο αίθουσες και από την περσινή χρονιά, ακόμα περιμένει τη λυόμενη που θα στεγάσει το τρίτο τμήμα.

Έτσι, ο δήμαρχος, κ. Γιάννης Σέγκος, αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του σχολείου μέχρι την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Σήμερα και ώρα 12:15 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός παρουσία του εκπαιδευτικού προσωπικού και του Συλλόγου Γονέων χωρίς παιδιά, επειδή ο αύλειος χώρος είναι προς το παρόν ακατάλληλος για τα παιδιά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει