Δυσαρέσκεια για τον πρωθυπουργό από τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

557

Ένα «ευχαριστώ» κι έξω από την πόρτα! Αυτό εισέπραξαν οι αστυνομικοί ακούγοντας τον πρωθυπουργό να εκφράζει με αυτά τα λόγια την «αναγνώριση» της πολιτείας , στις προσπάθειες των ενστόλων, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια του πολίτη  και ακόμα περισσότερο τώρα την περίοδο της πανδημίας.

Η αλήθεια είναι ότι άλλα τους είχαν υποσχεθεί πριν καιρό κι άλλα άκουσαν οι Έλληνες αστυνομικοί  να λέει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, ή μάλλον, τίποτα δεν άκουσαν από όσα άξιζαν να ακούσουν και κυρίως να λάβουν για τις δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου Γιώργος Πικράκης εκφράζει την απογοήτευσή του για τα όσα δεν είπε – αν και όλοι περίμεναν ότι θα πει- ο Έλληνας πρωθυπουργός για τα Σώματα Ασφαλείας.

Για το πάγιο αίτημά τους, που κακά τα ψέματα είναι πιο  δίκαιο από ποτέ να ικανοποιηθεί, αυτό της αναγνώρισης του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, δεν ειπώθηκε ούτε λέξη. «Ένα αίτημα μας δίκαιο,  σταθερό και διαρκές που θα πρέπει να ικανοποιηθεί» σχολιάζει ο κ. Πικράκης, τονίζοντας ότι «χθες σκοτώθηκε ένας δικυκλιστής της ΕΛΑΣ κι ένας άλλος «χαροπαλεύει».

Ένα αίτημα για το οποίο δεν ειπώθηκε τίποτα την ίδια ώρα που αστυνομικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη Μόρια, εκτεθειμένοι σε κάθε λογής κίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα και την υγεία τους. Είναι ωραία τα «ευχαριστώ» και τα sms όμως μόνο με αυτά δεν ικανοποιείται ο Έλληνας αστυνομικός, αλλά ούτε και ανυψώνεται το ηθικό του»

Όμως δεν είναι μόνο τα λόγια που δεν ειπώθηκαν, αλλά και οι εξαγγελίες που δεν έγιναν πράξη. «Ήμασταν στην πρώτη γραμμή την περίοδο της καραντίνας, διακόπηκαν άδειες και οι αστυνομικοί ήταν στους δρόμους για να τηρηθούν τα μέτρα. Μας υποσχέθηκαν ότι θα δουν το θέμα μας προσωπικά. Δεν έγινε τίποτα από όσα υποσχέθηκαν. Κι αυτό το επίδομα που έπρεπε να πάρουμε, ούτε κι αυτό έγινε ποτέ» καταλήγει ο κ. Πικράκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών περιφέρειας Κρήτης της ΕΛ.ΑΣ Στέλιος Καρακούδης. «Με ένα «ευχαριστώ» δεν ξεπληρώνεται η προσπάθεια, ο αγώνας του αστυνομικού και πόσο μάλλον αυτή την περίοδο. Εμμένουμε και περιμένουμε τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί και διεκδικούμε να αναγνωριστεί το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό»

Σημειώνεται ότι με κοινή τους επιστολή οι Ενώσεις των Αστυνομικών σε Ηράκλειο και Λασίθι προς τον πρωθυπουργό έκαναν λόγο για τα λόγια που δεν ειπώθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

«Εκφράσαμε τις προσδοκίες των μελών μας ότι στις εξαγγελίες του από την Θεσσαλονίκη δεν θα ξεχάσει τον Έλληνα Αστυνομικό εξαγγέλλοντας έμπρακτη στήριξη και αναγνώριση των θυσιών μας σε ζωές και σε αίμα, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί την 03/04/2020, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Και ενώ το σύνολό των αστυνομικών της Επικράτειας περιμέναμε μεταξύ άλλων διεκδικήσεων, να ακούσουμε τουλάχιστον δια στόματος Πρωθυπουργού την ανακοίνωση της αναγνώρισης του επαγγέλματός μας σαν επικίνδυνο και ανθυγιεινό, προς μεγάλη απογοήτευσή μας, ακούσαμε ένα απλό “ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ”, άλλο ένα χτύπημα στην πλάτη στον αναλώσιμο αστυνομικό που μάλλον η ζωή του δεν έχει για την πολιτική ηγεσία ιδιαίτερη αξία, τη στιγμή μάλιστα που το χώμα που σκέπασε έναν ακόμα νέο συνάδελφό μας είναι νωπό» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

 

Αντωνακάκης: «Είμαστε διπλά απογοητευμένοι»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Μανόλης Αντωνακάκης κάνει λόγο για διπλή απογοήτευση από όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Για τον Έλληνα πυροσβέστη δεν ειπώθηκε ούτε ένα «ευχαριστώ». Όχι ότι θα ήταν αρκετό εάν το έλεγε ο πρωθυπουργός, αλλά ούτε κι αυτό δεν ακούσαμε.

Κι εμείς, όπως και οι συνάδελφοι αστυνομικοί είμαστε στην πρώτη γραμμή, συμμετέχουμε στον αγώνα που γίνεται για την προστασία όλων αυτή την δύσκολη περίοδο της πανδημίας, ενώ είμαστε διαρκώς εκτεθειμένοι στους κινδύνους που υπάρχουν την αντιπυρική περίοδο κι όχι μόνο».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει