“Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των γονιών”

230

Τη φετινή χρονιά, οι εκπαιδευτικοί θα χρειαστούν τη βοήθεια των γονιών για να διαχειριστούν τις δύσκολες καταστάσεις που θα κληθούν όλοι να αντιμετωπίσουν.

Το παραπάνω τονίζει στην «Π» περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης , κ. Μανώλης Καρτσωνάκης.

Όπως λέει, όλοι πρέπει να έχουν κοινό λόγο και να προχωρούν σε πράξεις, τα παιδιά μας έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους και πρέπει να τα στηρίξουμε.

Όπως αναφέρει, μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της πρώτης φάσης ενώ σήμερα το βράδυ η διεύθυνση αναμένεται να στείλει στο Υπουργείο Παιδείας τα κενά που έχουν προκύψει στα σχολεία της Κρήτης. Εκτιμάται, ότι η δεύτερη φάση θα γίνει ως το τέλος της βδομάδας.

Έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διανομής των μασκών, των παγουρίνο και των αντισηπτικών και γίνονται όλες οι προσπάθειες που απαιτούνται για να βρεθούν οι μαθητές σε ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου τα τηρούνται όλα τα μέτρα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας- που, ωστόσο, δε θα τηρήσουν όλα τα σχολεία- οι μαθητές θα προσέλθουν στα σχολεία στις 8.15 το πρωί και θα γίνει αργότερα ο αγιασμός. Θα γίνει η διανομή των βιβλίων, των μασκών και των παγουρίνο, στα Δημοτικά, ενώ θα δοθούν οδηγίες για την τήρηση των μέτρων.

Σημειώνεται πως ο κ. Καρτσωνάκης θα βρεθεί στον αγιασμό του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στο Καβούσι, το οποίο μετά από πολλές προσπάθειες υποδέχεται τους πρώτους του μαθητές.

Ο αγιασμός θα γίνει στις 11.30 το πρωί.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει