21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΗ ΦΟΡΤΕΤΣΑ: Κι όμως, είναι ακόμη εργοτάξιο

310

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα ήταν έτοιμο σήμερα να υποδεχτεί τους μαθητές του. Όμως, κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο για τα παιδιά αφού το 21ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου στη Φορτέτσα εξακολουθεί να είναι εργοτάξιο!

Το πρώτο κουδούνι θα ηχήσει την ερχόμενη Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου αφού οι εργασίες συνεχίζονται. Σημειώνεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός του Υπουργείου Παιδείας, ήταν ο αγιασμός να είχε γίνει την περασμένη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου. Αυτή η καθυστέρηση φαίνεται ότι ωφέλησε λίγο εκείνους που την προκάλεσαν…

Συνεπώς, με απόφαση του αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Ηρακλείου αναστέλλεται η έναρξη των μαθημάτων στο σχολείο μας μέχρι και την Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου λόγω «των μέχρι σήμερα εκτελούμενων εργασιών στατικής ενίσχυσης του σχολικού κτηρίου». Για την αναστολή λήφθηκαν υπόψη οι τεκμηριωμένες προτάσεις και επισημάνσεις του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και οι εισηγήσεις της Δ/νσης Τεχνικών έργων Δήμου Ηρακλείου.

Tο 21ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου στη Φορτέτσα εξακολουθεί να είναι εργοτάξιοΣε μήνυμα του σχολείου προς τους γονείς, αναφέρονται τα εξής «κατά το διάστημα των τριών ημερών της αναστολής θα γίνει το επίπονο έργο του επιμελούς και ενδεδειγμένου καθαρισμού των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του σχολείου και των επίπλων, η διευθέτηση αιθουσών, των γραφείων και των εργαστηρίων και η απολύμανση όλων των χώρων.

Όλο αυτό το δύσκολο έργο θα αναλάβει η καθαρίστρια του σχολείου με τη συνδρομή προσώπων που θα οριστούν με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων. Τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαριστούμε θερμά για όλες τις καλές πρωτοβουλίες, αλλά και για τη συμπαράσταση και τις συνεχείς προσπάθειες για την ευόδωση του έργου μας, καθώς και τους πολλούς γονείς που μας ενισχύουν στις ενέργειες και αγωνίες μας αυτών των ημερών.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, δεν θα πραγματοποιηθεί η βαφή των εσωτερικών χώρων του κτηρίου στη φάση αυτή, αλλά σε επόμενη, καθότι δεν προβλέφθηκε στην μελέτη αποκατάστασης. Η βαφή ζητήθηκε από το σχολείο και τον Σύλλογο Γονέων μετ’ επιτάσεως, εγγράφως και ηλεκτρονικά, από 30/6/2020.

Tο 21ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου στη Φορτέτσα εξακολουθεί να είναι εργοτάξιοΠαρά το ότι είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσει από την Πέμπτη, 10/9/2020 και είχαν γίνει οι σχετικές συζητήσεις με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου και μια πρώτη προμήθεια υλικών από το σχολείο, ξαφνικά σταμάτησε η διαδικασία. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του με απόφασή του, που κοινοποιήθηκε στους αρμόδιους, διότι δεν είναι θέμα μόνο αισθητικής, αλλά πρωτίστως υγιεινής, μάλιστα σε εποχή πανδημίας.

Επιθυμία μας είναι να βρεθούμε με τους μαθητές μας όσο γίνεται γρηγορότερα και να τους δεχτούμε με αξιοπρέπεια, σε φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον, με όρους ασφάλειας και υγιεινής. Το σχολείο είναι έτοιμο, οργανωμένο και με το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό, ώστε να λειτουργήσει πλήρως από τις 17/9/2020, οπότε θα γίνει ο Αγιασμός και θα ακολουθήσουν όσα προβλέπονται, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ.

Λεπτομέρειες για τον αγιασμό, την πρώτη μέρα, τη γενικότερη οργάνωση του σχολείου και την παρουσία των μαθητών στο σχολείο υπό συνθήκες κοροναϊού θα λάβετε με επόμενη λεπτομερή ανακοίνωση».  Η αντίδραση των γονιών είναι έντονη, «η Ένωση Συλλόγων Γονέων, από κοινού με το Σύλλογο γονέων του Δημοτικού της Φορτέτσας, μεταφέρουμε την απόγνωση των γονέων που βλέπουν το σχολείο τους να είναι εργοτάξιο 2 μέρες πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής μέσα στο καλοκαίρι ότι θα ξεκινήσει κανονικά το σχολείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη μέση των επισκευών, αφού δεν έχουν γίνει ακόμα, μετά τις κτιριακές επιδιορθώσεις, οι υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, το βάψιμο και η καθαριότητα του σχολείου.

Αφού, μετά από αγώνες που έκαναν οι γονείς τα τελευταία 8 χρόνια, ξεκίνησαν επιτέλους οι εργασίες αποκατάστασης του πρώτου ορόφου, ο οποίος ήταν ακατάλληλος και επικίνδυνος, τώρα είμαστε μπροστά σε μία κατάσταση που είναι άγνωστο πότε θα είναι το σχολείο έτοιμο για χρήση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις χαμένες διδακτικές ώρες και τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Απαιτούμε άμεσα η Δημοτική Αρχή να παραδώσει ένα καθαρό, ασφαλές σχολείο, όπου θα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες και δε θα κινδυνεύουν τα παιδιά μας», τονίζουν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει