Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΧΡΟΝΗ: “Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας”

601

Σε αναμμένα κάρβουνα εκατοντάδες οικογένειες παιδιών που θεωρητικά εντάσσονται στην προσχολική αγωγή, αλλά στην πράξη βρίσκονται στον αέρα, καθώς το Υπουργείο δεν έχει ακόμα απαντήσει στο αίτημα της Λότζια, για την αναβολή της υλοποίησης του προγράμματος, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για τα αυτονόητα…

Δηλαδή για τα τραπεζάκια και τα καρεκλάκια που θα καθίσουν τα παιδιά μέσα στην τάξη, ούτε και για τους χώρους της προσωπικής τους υγιεινής. Ενδεικτικό άλλωστε των παραλείψεων και των αδιεκπεραίωτων εκκρεμοτήτων που έχει αφήσει πίσω του το Υπουργείο, το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν παραληφθεί ούτε οι 50.000 μάσκες που προορίζονται για τους μαθητές στον δήμο Ηρακλείου.

Ο κ. Β. Λαμπρινός, εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι οι μάσκες θα παραληφθούν σήμερα το αργότερο αύριο και υπάρχει πρόβλεψη για τη διανομή τους από την ΠΕΔ Κρήτης που θα γίνει από τα Δύο Αοράκια από όπου οι Δήμοι θα παραλαμβάνουν τα δέματα για να τα προωθήσουν στις σχολικές μονάδες.

παιδικοί σταθμοί Χθες, ο δήμαρχος Ηρακλείου στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης που δόθηκε, στους δημοσιογράφους  υπεραμύνθηκε των χειρισμών της δημοτικής Αρχής στην πολύκροτη υπόθεση της προσχολικής αγωγής, ισχυριζόμενος ότι έφερε σε πέρας τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει σε ό,τι αφορά στις σχολικές αίθουσες.

Ωστόσο – όπως εξήγησε-  διαπιστώνοντας ότι η  ΚτΥπ καθυστερεί για την τοποθέτηση  των 22 αιθουσών που έχει αναλάβει, (παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο), και με δεδομένο το γεγονός ότι δεν έχει έρθει ο εξοπλισμός για τις δέκα αίθουσες στα δημοτικά που έχει βρει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ζήτησε από την υπουργό Παιδείας, να εξετάσει το ενδεχόμενο της αναστολής του μέτρου για έναν χρόνο.

Ο κ. Λαμπρινός απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Π» σε σχέση με το αν έπρεπε να έχει κατατεθεί νωρίτερα το αίτημα της αναστολής του προγράμματος τόνισε ότι την τελική ευθύνη την έχει το Υπουργείο, και η πλευρά του δήμου είχε εγκαίρως ενημερώσει για τις βασικές ελλείψεις σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό του προγράμματος.

Όπως είπε στις οχλήσεις που είχε κάνει σε σχέση με τον εξοπλισμό και την έγκαιρη παράδοση των αιθουσών έπαιρνε συνεχείς διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους και στις ενημερώσεις αυτές έδειξε όπως είπε ευπείθεια…

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, σε άλλη ερώτηση της «Π» σε σχέση με τον σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής σε ό,τι αφορά στην κάλυψη των στεγαστικών αναγκών της προσχολικής αγωγής αλλά και της σχολικής στέγης συνολικά τόνισε ό,τι υπάρχει ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου διευθετούνται τα κρίσιμα αυτά ζητήματα με τη βοήθεια εξειδικευμένων συμβούλων που θα εργαστούν στην κατεύθυνση αυτή.

Ο κ. Λαμπρινος απευθυνόμενος στους γονείς των παιδιών που ταλαιπωρούνται με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση της προσχολικής αγωγής τόνισε ότι «ως Δήμος Ηρακλείου κάναμε ό,τι μας αναλογούσε και μας λυπεί ιδιαίτερα η ταλαιπωρία των παιδιών και των γονιών τους.

Θέλω να ξέρουν ότι θα είμαστε δίπλα τους, είτε ανασταλεί το μέτρο, είτε όχι». Σε περίπτωση μάλιστα που τελικά ανασταλεί, θα ζητήσουμε voucher για τους γονείς των οποίων τα παιδιά έμειναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει