Μια μάσκα για τους αρνητές

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

278

Το μόνο που χρειάζεται σε όσους αμφισβητούν την επιστημονική κοινότητα είναι ένα ταξίδι μέχρι την Κορέα, τη Νότια, όχι εκείνη του Κιμ Γιονγκ Ουν

Αν και δεν υπάρχουν δικαιολογίες σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, ωστόσο υπάρχουν λύσεις για τους αρνητές της μάσκας… Το μόνο που χρειάζεται σε όσους αμφισβητούν την επιστημονική κοινότητα είναι ένα ταξίδι μέχρι την Κορέα, τη Νότια, όχι εκείνη του Κιμ Γιονγκ Ουν. Εταιρεία της Νοτίου Κορέας έδωσε λύση  στο θέμα που αντιμετωπίζουν όσοι φορούν γυαλιά και μάσκα.

Σχεδίασε μία μάσκα που λειτουργεί με μπαταρία και φιλτράρει τον αέρα έτσι ώστε να μειώνει ενοχλητικά προβλήματα που συνδέονται με τις συμβατικές μάσκες, όπως δυσκολίες στην αναπνοή και το θάμπωμα των γυαλιών οράσεως.

Η PuriCare Wearable της LG Electronics, η οποία βγαίνει σε ένα μέγεθος και ζυγίζει όσο μια μάσκα του σκι, είναι εξοπλισμένη με δύο ανεμιστήρες και υψηλής αποδοτικότητας φίλτρα σωματιδίων αέρα που καθαρίζουν τον αέρα που εισπνέεται και εκπνέεται από τον χρήστη.

Καθώς ολοένα και περισσότερες αρχές ανά τον κόσμο συνιστούν στους πολίτες τους τη δημόσια χρήση προστατευτικής μάσκας με στόχο να ανασχεθεί η διασπορά του νέου κοροναϊού, οι κατασκευαστές προστατευτικού υλικού έχουν στρέψει την προσοχή τους στη δημιουργία πιο βολικού εξοπλισμού χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια του προϊόντος.

Ανάμεσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες μάσκας είναι οι δυσκολίες στην αναπνοή και το θάμπωμα των γυαλιών τους την ώρα που ο ζεστός αέρας από την αναπνοή εξέρχεται από το πάνω μέρος της μάσκας προς τα μάτια.

«Η αναπνοή αποτελεί το μεγαλύτερο μέλημα όταν φοράει κανείς μάσκα και οι μάσκες μιας χρήσης συνεπάγονται ένα τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος», δήλωσε στο Reuters ο Τσόι Γιον-χι, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην σχετική ομάδα παραγωγής της LG Electronics.

Η μάσκα αυτή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων συνοδεύεται από μια θήκη, η οποία φορτίζει την μπαταρία της και την απολυμαίνει με υπεριώδη ακτινοβολία.

Η συσκευή αυτή θα είναι διαθέσιμη το τέταρτο τρίμηνο σε επιλεγμένες αγορές.

Η LG δεν έχει ορίσει ακόμη τιμή.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μπαταρία της μάσκας αυτής διαρκεί για περίπου οκτώ ώρες με τη ρύθμιση χαμηλής ισχύος που φέρει και δύο ώρες με τη ρύθμιση υψηλής ισχύος.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει