ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΟΥΡΙΝΟ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τη δύσκολη χρονιά

153

Λίγα 24ωρα μάς χωρίζουν από την έναρξη μίας σχολικής χρονιάς που θα είναι γεμάτη από μάσκες, αντισηπτικά και… παγουρίνο. Τα σχολεία μετρούν ακόμα κενά σε εκπαιδευτικούς, ενώ εκείνο που προβληματίζει περισσότερο είναι κατά πόσο θα μπορέσουν να εφαρμόσουν πιστά τα μέτρα που έχει συστήσει ο ΕΟΔΥ.

Ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά σε απολυμάνσεις σχολικών χώρων
Ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά σε απολυμάνσεις σχολικών χώρων

Παράλληλα, προτεραιότητα στην καλύτερη δυνατή καθαριότητα των σχολείων, ενόψει και της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου, έχει δώσει αυτές τις μέρες η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. Για αυτόν τον λόγο έχει ξεκινήσει το πλύσιμο στους αύλειους χώρους των σχολείων της πόλης και την προληπτική απολύμανση με ψεκασμούς του αστικού εξοπλισμού στα δημοτικά.

το πλύσιμο στους αύλειους χώρους των σχολείων της πόλης

Όπως δήλωσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Κώστας Βαρδαβάς, «είναι σημαντικό για εμάς να εξασφαλίσουμε στα παιδιά τις καλύτερες δυνατές συνθήκες υγιεινής στα σχολεία τους και προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση έχουν  επικεντρωθεί οι προσπάθειές μας».

Ο κ. Αστρινάκης
O κ. Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης

Ο αιρετός στο ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης, κ. Γιάννης Αστρινάκης, αναφέρει στην «Π» πως το τοπίο αυτή τη στιγμή είναι θολό, επικρατεί μία αβεβαιότητα και επιφυλακτικότητα στα σχολεία, καθώς οι καθηγητές θεωρούν πως τα μέτρα είναι δύσκολο να εφαρμοστούν στα σχολεία.

Τις τελευταίες ημέρες συνεδρίαζαν για το θέμα οι σύλλογοι διδασκόντων και προσπαθούσαν να οργανωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα και βάσει των όσων έχουν υποδείξει ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Παιδείας.

Αναφορικά με τα κενά, ο κ. Αστρινάκης αναφέρει πως πριν από την πρώτη φάση πρόσληψης των αναπληρωτών, τα κενά ήταν 800, καλύφθηκε το 70% των αναγκών των σχολείων και τώρα χρειάζονται ακόμα περίπου 200 με 250 αναπληρωτές για τα σχολεία της Κρήτης. Την πλήρη εικόνα αναμένεται να την έχουμε στο τέλος του μήνα. Τέλος, τα βιβλία βρίσκονται στις θέσεις τους και περιμένουν τους μαθητές.

O κ. Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης
Ο κ. Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης

Ο αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, κ. Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης, αναφέρει πως για πρώτη φορά φέτος, η πρώτη φάση πρόσληψης των αναπληρωτών έγινε τόσο νωρίς. Τα κενά δεν καλύφθηκαν κατά 100%, υπάρχουν ανάγκες σε όλες τις ειδικότητες, στο πρωινό και το ολοήμερο πρόγραμμα των σχολείων. Περιμένουμε τη δεύτερη φάση πρόσληψης, για να μην έχουμε πλέον ελλείψεις στο προσωπικό των σχολείων.

Ο κ. Λαμπρογιαννάκης αναφέρει πως οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα λόγω κοροναϊού, καθώς η εφαρμογή των μέτρων πέφτει στις δικές τους πλάτες. Τονίζει πως πρέπει να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες των ειδικών, ανεξάρτητα αν έρχονται σε αντιπαράθεση με κάποιους γονείς. Οι δάσκαλοι δεν είναι σε θέση να παρεκκλίνουν καθόλου από τις οδηγίες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει