Από τις 8.15 όλοι για το πρώτο κουδούνι

208

Σάββατο σήμερα και ακόμα πολλοί γονείς, αλλά και εκπαιδευτικοί, δεν ξέρουν τι θα γίνει την ημέρα του αγιασμού, την ερχόμενη, δηλαδή, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Ενώ χθες διευθυντές σχολείων έσπευδαν να ενημερώσουν τους γονείς για την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από το σχολείο, το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο, όπου γίνεται σαφές ότι το διδακτικό ωράριο θα είναι πλήρες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων καλούνται να προσέλθουν στα σχολεία τους στις 8.15 το πρωί, προκειμένου να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρι την τέλεση του αγιασμού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Επιπλέον, το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας λειτουργίας θα περιλαμβάνει επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ.

  • Θα γίνει επεξήγηση και εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί στα σχολεία.
  • Θα γίνει διανομή μάσκας ανά μαθητή.
  • Θα δοθεί έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.
  • Θα υπάρξει ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.
  • Θα γίνει διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς (εκτός από τα νηπιαγωγεία).

Ιδιαίτερα για τα δημοτικά, προβλέπεται και η διανομή των ατομικών δοχείων νερού (παγουριών) ανά μαθητή και η διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο.

Μόλις ανακοινώθηκαν οι οδηγίες του Υπουργείου, πολλοί συνδικαλιστές έσπευσαν να το καταγγείλουν καθώς, όπως αναφέρουν, στο Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στη λειτουργία των σχολείων, αναφέρεται σαφώς ότι την πρώτη ημέρα των σχολείων, δε γίνεται μάθημα.

Στη συνέχεια, άλλοι διευθυντές συντάσσονταν με το Υπουργείο ενώ άλλοι, οι περισσότεροι, εξακολουθούσαν να καλούν τους μαθητές γύρω στις 10 το πρωί. Τελικά, πολλοί γονείς αναγκάστηκαν να καλέσουν στα σχολεία ή τους εκπαιδευτικούς για να μάθουν το πιο απλό, τι ώρα θα πάνε τα παιδιά σχολείο τη Δευτέρα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει