«Μύλος» για τις επαγγελματικές κατηγορίες

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ FL ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΦΡΑΓΙΔΩΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΕ ΤΗΣ SL2 ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

173

­Ένα πραγματικό ντέρμπι εκτός των γραμμών του γηπέδου, βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στις ομάδες της Super League 2 και σε αυτές τις Football League που διαφωνούν κάθετα για τη μορφή που θα έχει τη νέα σεζόν ο χάρτης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Η επιθυμία των 22 ομάδων της Football League να υπάρξει αναδιάρθρωση των κατηγοριών, ώστε να καταργηθεί η FL και να γίνει η Super League 2 σε δύο ομίλους τη νέα σεζόν, είναι δεδομένη και αυτό το αίτημα περιλαμβάνει το ψήφισμα που εξέδωσαν ομόφωνα στην άτυπη χθεσινή τηλεδιάσκεψη.

Πιέζοντας μάλιστα τον υφυπουργό Αθλητισμού να προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση, απειλούν ότι θα παραδώσουν σήμερα τις σφραγίδες των ΠΑΕ και δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα.

Η ενημέρωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει τα εξής:

«Ομόφωνα οι 22 ομάδες της Football League εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο τάσσονται υπέρ της πρότασης της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. στον υφυπουργό Αθλητισμού (συνεδρίαση 41/19.8.2020) για νομοθετική ρύθμιση εις τρόπον ώστε να γίνει κατάργηση της Football League και διεξαγωγή του επόμενου πρωταθλήματος της Super League 2 σε δυο ομίλους και οι ομάδες της FL θα απορροφηθούν στη Super League 2.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση νομοθετική παρέμβαση τότε οι ομάδες της Football League θα παραδώσουν τις σφραγίδες των ΠΑΕ και δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι εξής ΠΑΕ: Κέρκυρα, Απόλλων Πόντου, Διαγόρας, Ο.Φ. Ιεράπετρας, Βέροια, Ολυμπιακός Β., Νίκη Β., Καβάλα, Αιγάλεω, Θεσπρωτός, Ιάλυσος, Ένωση Ασπροπύργου, Τρίγλια, Καλαμάτα, Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Πιερικός, Α.Ε Ποντίων Κοζάνης, Καλλιθέα, Ρόδος, Αστέρας Βλαχιώτη, Επισκοπή.

Άμεση ήταν η αντίδραση των ομάδων της Super League 2 που τονίζουν ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου και να μην αλλάξει ο αριθμός των 12 ομάδων στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία και δηλώνουν ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετες σε οποιαδήποτε παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού.

«Σεβόμενοι τις αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου, την πλειοψηφία του οποίου απαρτίζουν εν ενεργεία δικαστές του Αρείου Πάγου και οι οποίες είναι ανέκκλητες, δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε παρέμβαση από τον Υπουργό, η οποία θα καταργούσε το περιεχόμενο των αποφάσεων αυτών».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι 11 ΠΑΕ της Super League 2 (Ξάνθη, Πανιώνιος, Χανιά, Λεβαδειακός, Καραϊσκάκης, Απόλλων Λαρ., Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Τρίκαλα, Ιωνικός, Δόξα Δρ.). Όπως σημειώνεται, με την ΠΑΕ Πλατανιάς δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία, λόγω της διοικητικού κενού που υπάρχει στην ομάδα των Χανίων.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει