Άνω-κάτω στο Γάζι με το κρούσμα στο νηπιαγωγείο

1,902

Μερικές ημέρες αργότερα θα χτυπήσει το κουδούνι για τους μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας, αφού όλοι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε καραντίνα.

Όπως έγινε γνωστό, μία νηπιαγωγός βρέθηκε θετική στον ιό, αφού είχε βρεθεί στο σχολείο, όπου από την 1η Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί συνεδρίαζαν για να προετοιμαστούν για την έναρξη της σχολικής χρονιάς την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι εκπαιδευτικοί φορούσαν μάσκα στο σχολείο και, στο μέτρο του δυνατού, τηρούσαν τις αποστάσεις. Η νηπιαγωγός, αφού συμμετείχε σε μία συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων, αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια ανέβασε πυρετό.

Όταν το τεστ βγήκε θετικό, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και όλοι εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε καραντίνα, η οποία δε θα έχει λήξει ως την ημέρα του αγιασμού. Σημειώνεται πως κανένας άλλος εκπαιδευτικός δεν έχει εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι από τη στιγμή που πληροφορήθηκε την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος κοροναϊού σε εκπαιδευτικό νηπιαγωγείου του Δήμου είναι σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Αμέσως ενεργοποιήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες και τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση των επαφών της εκπαιδευτικού, η οποία παρουσίαζε ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό. Τόσο η ίδια όσο και οι συνάδελφοί της έχουν τεθεί σε καραντίνα που εκπνέει στις 16 Σεπτεμβρίου. Τα μαθήματα στο σχολείο αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη 17 του μήνα.

Παράλληλα, με μέριμνα του Δήμου Μαλεβιζίου πραγματοποιήθηκε ενδελεχής απολύμανση στις εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου, το οποίο μέχρι σήμερα στεγαζόταν στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Γαζίου, αλλά από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πρόκειται να λειτουργήσει στις καινούριες του εγκαταστάσεις στην περιοχή της Αμμουδάρας.

Απολύμανση έχει προγραμματιστεί και στις νέες εγκαταστάσεις του πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Με απόφαση του δημάρχου Μαλεβιζίου, κ. Μενέλαου Μποκέα,  ο αγιασμός στις νέες εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου θα πραγματοποιηθεί μετά την παρέλευση του χρονοδιαγράμματος καραντίνας των εκπαιδευτικών και αφού δοθούν οι σχετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, ανέφερε: «Πληροφορηθήκαμε για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος σε εκπαιδευτικό Νηπιαγωγείου του Δήμου μας και ενεργοποιήσαμε άμεσα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Τηρούμε αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από το Υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία.

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί απολύμανση στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου που μέχρι σήμερα στεγαζόταν στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, και έχει προγραμματιστεί προληπτική απολύμανση στις νέες εγκαταστάσεις του στην περιοχή της Αμμουδάρας. Η εκπαιδευτικός βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό και οι συνάδελφοί της επίσης σε προληπτική καραντίνα που εκπνέει στις 16 Σεπτεμβρίου. Με πρωτοβουλία του Δήμου οι εκπαιδευτικοί θα υποβληθούν επιπρόσθετα και σε προληπτικά διαγνωστικά τεστ μοριακού ελέγχου. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει με απόλυτη ασφάλεια, αφού δοθούν οι σχετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Η διεύθυνση του νηπιαγωγείου θα ενημερώσει τους γονείς για την ημερομηνία του αγιασμού».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει