ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ: Ενιαία κατηγορία ζητούν από τον Αυγενάκη οι ομάδες της Football League

152

Με επιστολή τους στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη την οποία κοινοποίησαν στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και στον υπουργό Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη,  oι 14 ΠΑΕ της Football League και οι 8 πρωταθλήτριες της Γ’ Εθνικής ζητούν την  αναδιάρθρωση, της Β’ Εθνικής των δύο ομίλων, Βορρά και Νότου, από 17 ομάδες.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν:

«Την Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020, έγινε δεκτή η προσφυγή της Π.Α.Ε. Χανίων, με την υπ’ αριθμόν 104/200 απόφαση που δημοσιεύθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο.

Συνέπεια τούτου, ως Υφυπουργός Αθλητισμού, δηλώσατε ότι αναμένετε τις προτάσεις των ομάδων προκειμένου να αναλάβετε πρωτοβουλία για σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Δεδομένου ότι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 19/8/2020 περιείχε δύο προτάσεις αναφορικά με τη διαμόρφωση της Super League 2 – Football League για την επικείμενη αγωνιστική περίοδο, η μια εκ των οποίων προσβλήθηκε δικαστικά και εν τέλει απερρίφθη δυνάμει της προαναφερόμενης απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο., αποτελεί πλέον μονόδρομο η εφαρμογή της δεύτερης πρότασης που αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο – και η οποία κατέστη απρόσβλητη και αμετάκλητη –  δηλαδή η μετατροπή της Super League 2 και της Football League σε μια ενιαία κατηγορία με τη δημιουργία δυο ομίλων, στους οποίους θα συμμετέχουν όλες οι ομάδες και των δυο πρώην κατηγοριών.

Σας προτείνουμε – λόγω αδυναμίας συμφωνίας των διοργανωτριών αρχών – να θέσετε εσείς και οι συνεργάτες σας τους όρους συμμετοχής διενέργειας και ειδικότερα:

  1. Το μετοχικό κεφάλαιο που θα πρέπει να καταβάλλεται από κάθε Π.Α.Ε. προς αποφυγή αντιαθλητικών ενεργειών,
  2. Tη δίκαιη ποσοστιαία κατανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ανά προηγούμενη φθίνουσα θέση.

Εξάλλου, εφαρμόζοντας τα ανωτέρω, θα εξορθολογήσετε την αδικία που προήλθε από το νόμο Βασιλειάδη, η οποία στέρησε το δικαίωμα στις πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής να ανέλθουν στη 2η τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, καθώς επίσης θα δικαιώσετε της ομάδες της Football League (θέσεις 3-8), οι οποίες λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν για την άνοδό τους στη Super League 2, αν και μαθηματικά θα μπορούσε να καταστεί εφικτό.

Σας καλούμε λοιπόν, να ενεργήσετε αναλόγως, για τη άμεση αναδιαμόρφωση της νέας ενιαίας επαγγελματικής κατηγορίας με δυο ομίλους, η οποία αποτελεί απόφαση 22 ομάδων, περίπου 1.000 ποδοσφαιριστών-προπονητών-γυμναστών-εργαζομένων και περίπου 100.000 φιλάθλων, ταυτίζεται δε απόλυτα με την απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Καθίσταται απολύτως σαφές ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η νομοθετική πρωτοβουλία– παρέμβαση, ώστε να ρυθμιστούν όλες τεχνικές λεπτομέρειες για τη δημιουργία των δύο Ομίλων, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της αναδιαμόρφωσης και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όπως άλλωστε είναι η επιθυμία και πάντων των ομάδων της κατηγορίας της Football League».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει