ΞΕΣΠΑΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: Ο καλός φίλος είχε άλλες… βλέψεις  για την 9χρονη κόρη τους

Αρνείται κατηγορηματικά ο 35χρονος κατηγορούμενος

323

Επεισόδια απειλήθηκαν χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου κατά την προσαγωγή ενός 35χρονου, ο οποίος δικάστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο κατηγορούμενος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Πιο συγκεκριμένα φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά την 9χρονη κόρη φιλικής οικογένειας, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που έδειχναν προς το πρόσωπό του τόσο η ανήλικη όσο και οι γονείς της.

Με το που πάτησε το πόδι του στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου οι γονείς της 9χρονης και άλλοι συγγενείς επιτέθηκαν  στον κατηγορούμενο, φωνάζοντας του: «αλήτη, την κόρη μας ρε». Τόσο οι αστυνομικοί της συνοδείας όσο και αστυνομικοί οι οποίοι είχαν υπηρεσία στα δικαστήρια έσπευσαν να αρπάξουν από τα χέρια των μαινόμενων συγγενών τον 35χρονο, ο οποίος έδειχνε «κεραυνοβολημένος».

Όπως υποστηρίζεται, ο 35χρονος διατηρούσε  φιλικές σχέσεις με την οικογένεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στο πλαίσιο των κοινωνικών επαφών τους είχε αποκτήσει πολύ καλή σχέση και με την 9χρονη αλλά και με τη μικρότερη αδερφή της. Την επίμαχη ημέρα της καταγγελίας, η 9χρονη έπαιζε στην παιδική χαρά απέναντι από το σπίτι της. Με την συγκατάθεση του πατέρα, πήρε το κοριτσάκι να πάνε μία βόλτα. Την έβαλε στο μηχανάκι του και πήγαν.

Όταν το παιδί επέστρεψε στο σπίτι, δεν ανέφερε κάτι στον πατέρα. Περίμενε τη μητέρα της να σχολάσει από τη δουλειά και τότε φέρεται να της εξομολογήθηκε κλαίγοντας ότι στη βόλτα ο 35χρονος την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά.

Το ίδιο το παιδί στην κατάθεση που έδωσε σε αξιωματικό του Γραφείου Ανηλίκων της Ασφάλειας Ηρακλείου περιγράφει επ’ ακριβώς τις ασελγείς χειρονομίες που φέρεται να της έκανε ο κατηγορούμενος. Αναφέρει ακόμα ότι ήταν η πρώτη φορά που της έκανε κάτι τέτοιο, αν και πήγαιναν τακτικά βόλτες μαζί και με τη μικρή της αδερφή.

Να σημειωθεί ότι πριν δώσει κατάθεση, το παιδί εξετάστηκε από παιδοψυχίατρο προκειμένου να κρίνει αν ήταν σε θέση να μιλήσει. Στην παιδοψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το παιδί ήταν καλά αλλά είχε ιδιαίτερα δύσκολο ύπνο με εφιάλτη την προηγούμενη νύχτα. Ο ειδικός αποφαίνεται ότι τόσο η αντιληπτική ικανότητα της ανήλικης όσο και η ψυχική της κατάσταση τη δεδομένη χρονική στιγμή επέτρεπαν να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία.

Ο 35χρονος κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ωστόσο του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Για την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή (και έκτιση μέρους της ποινής) υπό τους όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και να μην προσεγγίζει την ανήλικη και το σπίτι της.

Ο συνήγορός του κ. Ελευθέριος Κάρτσωνας σχολίασε για την υπόθεση: «Το ότι ο εντολέας μας αφέθηκε ελεύθερος και δεν θα στερηθεί την προσωπική του ελευθερία -δεδομένης και της ποινικής απαξίας της φερομένης ως τελεσθείσας αξιόποινης πράξης – ομολογουμένως μας ικανοποιεί.

Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι έτι μια φορά και σε αυτήν την υπόθεση  προβάλει ως πιεστικά και δικαιοκρατικά επίκαιρη η  νομοθετική/δικονομική ανάγκη ενίσχυσης των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου ως προς τον τρόπο  εξέτασης του ανηλίκου καθώς ο κίνδυνος παρείσφρησης δικαστικής πλάνης καραδοκεί.

Ως προς την ουσία της υπόθεσης ο  εντολέας μου αρνείται στεντορείως την αποδιδόμενη κατηγορία και είμαι βέβαιος για την απαλλαγή του στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, δεδομένου ότι αναμένεται να προσκομιστούν έγγραφα που θα αποδεικνύουν ανενδοίαστα  ότι  λίγο μετά από τότε  που φέρεται να έλαβε χώρα η εκμυστήρευση της φερομένης ως παθούσας στους γονείς της, ο πατέρας της τελευταίας συνομιλούσε σαν να μην συμβαίνει τίποτα στον εντολέα μου ζητώντας του εξυπηρετήσεις.

Ενώ αναμένουμε με  ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας τα οποία θα καταρρίψουν και την τελευταία υπόνοια ενοχής για τον κατηγορούμενο».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει