Δύο γυναίκες στο στόχαστρο της Αστυνομίας για τη μαζική συγκέντρωση χωρίς μάσκες

642

Δύο γυναίκες, 30 και 33 ετών, φέρονται σύμφωνα με την Αστυνομία ως οι διοργανωτές της μαζικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τις μάσκες στα σχολεία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και σφοδρές αντιπαραθέσεις.

Είναι οι δύο που βρίσκονται στο επίκεντρο της δικογραφίας που σχηματίζεται από το Α’ Αστυνομικό Τμήμα, όπως έγραψε χθες η «Π», για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων του τοπικού lockdown και για παράβαση του άρθρου 284 ΠΚ. Οι δύο νεαρές μητέρες αναζητήθηκαν χθες στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Την υπόθεση παρακολουθούν στενά και οι εισαγγελικές Αρχές ενώ από την τοπική ΕΛΑΣ διαμηνύεται ότι πορεύονται με βάση τον νόμο και μόνο. Μάλιστα έχει προκαλέσει αίσθηση ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου είναι η μοναδική που προχώρησε στον σχηματισμό δικογραφίας παρά τις θυελλώδεις αντιδράσεις που καταγράφονται.

 

η μαζική συγκέντρωση χωρίς μάσκες την πλατεία ΕλευθερίαςΣτο άκουσμα και μόνο της δικογραφίας Ηρακλειώτες καταφέρονται κατά των Αρχών αλλά και των ΜΜΕ, διαμηνύοντας ότι θα επαναλάβουν τη διαμαρτυρία και υπερασπίζονται με σθένος τις δύο γυναίκες, την ίδια ώρα άλλοι εξαπολύουν δριμύ κατηγορώ τόσο κατά των συμμετεχόντων στη συγκέντρωση όσο και κατά των αρμόδιων Αρχών που δεν την απέτρεψαν με ορατό κίνδυνο διασποράς του ιού.

Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι από πλευράς Αστυνομίας είχε προηγηθεί επικοινωνία με τους διοργανωτές πριν τη συγκέντρωση σε μία προσπάθεια τουλάχιστον να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, μάσκες και αποστάσεις.

«Όταν αυτό ειπώθηκε δημόσια στην συγκέντρωση, ο κόσμος γιούχαρε την ΕΛΑΣ, αποδοκιμάζοντας πλήρως τις οδηγίες και τις συστάσεις» σχολίασε αξιωματικός. «Ήταν τόσος κόσμος ο ένας πάνω στον άλλον και ανάμεσα τους δεκάδες παιδιά και μωρά. Τα χέρια μας ήταν δεμένα», τόνισε. «Αν κάναμε οποιαδήποτε επέμβαση, θα είχαμε απρόβλεπτες καταστάσεις και θα έλεγαν ότι είμαστε βίαιοι σε μία ειρηνική διαμαρτυρία με γυναίκες και μικρά παιδιά».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει