Τους «τσάκωσαν» στο φεύγα από τη χασισοφυτεία 

Η έκπληξη των αστυνομικών στους τρεις Κρητικούς

8,984

Μεγάλο … κάζο έπαθαν οι τρεις εμπλεκόμενοι Κρητικοί στην υπόθεση της χασισοφυτείας στην ευρύτερη περιοχή των Γουβών. Αστυνομικοί, οι οποίοι ήταν ακροβολισμένοι επί ώρες πίσω από δένδρα και θάμνους, τους αιφνιδίασαν και τους εγκλώβισαν λίγο αφ’ ότου είχαν εξέλθει από τον χώρο της φυτείας.

Σχεδόν δύο ώρες νωρίτερα τους είχαν δει να παρκάρουν ένα καινούριο αγροτικό, να επιβιβάζονται σε ένα παλιό και να διασχίζουν τον καρόδρομο που οδηγούσε στο χώρο της φυτείας, μέσα σε πυκνή βλάστηση.

Αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και της ΟΠΚΕ, τούς περίμεναν υπομονετικά να βγουν. Πρόσεχαν και την …αναπνοή τους καθώς πολύ κοντά βρίσκονταν οι κτηνοτροφικές μάντρες της οικογένειας ενός εκ των συλληφθέντων και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να γίνουν αντιληπτοί.

Τους άφησαν να τα ποτίσουν τα δενδρύλλια με την ησυχία τους και να τα περιποιηθούν και τους «τσάκωσαν» στο φεύγα.

Οι τρεις δεν πίστευαν  στα μάτια και στα …αυτιά τους όταν  βρέθηκαν κυκλωμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις που έδρασαν σε απόλυτο συντονισμό και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης και διαφυγής.

«Για προσωπική χρήση» είναι ο ισχυρισμός που φέρεται να προβάλλουν οι τρεις κατηγορούμενοι για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων καθώς η φυτεία αποτελούνταν μόλις από 25 δενδρύλλια.

Και οι τρεις διώκονται για κακουργηματική διακίνηση και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη.

Να σημειωθεί ότι ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων έχει απασχολήσει και στο πρόσφατο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών και όπλων, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, εμμένοντας ότι δεν έχει καμία σχέση. Για την ίδια υπόθεση, δύο αδέρφια του παραμένουν προφυλακισμένα ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης στις 21 Σεπτεμβρίου.

Όπως έχει γράψει η «Π», τότε αστυνομικοί είχαν χρειαστεί να «ξετρυπώσουν» από μία ολόκληρη πλαγιά τις διάσπαρτες καβάντζες ναρκωτικών, όπλων και σφαιρών. Αν οι παρατηρητές της ΕΛΑΣ δεν είχαν σταμπάρει τις προηγούμενες ημέρες με ακρίβεια τις κινήσεις των ανδρών της οικογένειας, προς τα πού δηλαδή κατευθύνονταν οι ύποπτοι, σε ποια σημεία σταματούσαν για να αφήσουν ή να πάρουν κάτι, οι αστυνομικοί ίσως ακόμα να έψαχναν…

Η εν λόγω οικογένεια κατάγεται από τον Μυλοπόταμο και διαμένει χρόνια σε χωριό της Πεδιάδας όπου και διατηρούν ποιμνιοστάσια. Χρόνια τώρα μέλη της οικογένειας απασχολούν για σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών (με διακινούμενες μεγάλες ποσότητες) αλλά και για άλλες παραβατικές συμπεριφορές. Ιδιαιτέρως προβληματική έως και επικίνδυνη χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά ενός εκ των γιων, ο οποίος έχει εμπλακεί σε περιστατικά πυροβολισμών, ξυλοδαρμών, επιθέσεων με μαγκούρες, καταδιώξεων. Έχει αποπειραθεί να εμβολίσει ακόμα και περιπολικό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει