Στο Ακρωτήρι οι μετανάστες του… ιστιοφόρου

135

Στο κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου φιλοξενούνται οι μετανάστες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο, το οποίο εντοπίστηκε χθες το πρωί στην περιοχή «Στόμιο», νοτιοδυτικά των Χανίων και εν τέλει ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Στο σκάφος επέβαιναν σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση 60 μετανάστες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, ενώ 11 μετανάστες μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά είχαν αποβιβαστεί το πρωί στην περιοχή «Στόμιο». Φέρεται να επιχειρήθηκε από το ιστιόφορο να εισέλθει εκ νέου στα διεθνή ύδατα όμως οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν.

Από τον δήμο Καντάνου-Σελίνου προσφέρθηκαν νερό, σάντουιτς, κρουασάν, ρούχα για τα παιδιά και βρεφικά είδη, ενώ κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Κανδάνου και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού προσέφεραν πρώτες βοήθειες.

Όλοι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι Χανίων όπου έγιναν κάποιες τροποποιήσεις για την περίσταση.

Η διαδικασία της ταυτοποίησης και ελέγχου των μεταναστών πραγματοποιείται  με βάση τα αυστηρά πρωτόκολλα που ισχύουν, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, ενώ σε επιφυλακή προκειμένου να παρέχουν οποιαδήποτε συνδρομή είναι οι υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει