Σταθερός ο αριθμός κρουσμάτων στο Ηράκλειο …αν και μειωμένος πανελλαδικά με 144 νέα

332

350 τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας στην Κρήτη

 

Την ώρα που σε πανελλαδικό επίπεδο, ο αριθμός των κρουσμάτων εμφανίζεται μειωμένος, η Κρήτη εξακολουθεί να έχει πολλά νέα περιστατικά, με το Ηράκλειο να βρίσκεται σταθερά τις τελευταίες ημέρες στην πρώτη θέση στο νησί.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο, στο Ηράκλειο είχαμε έντεκα νέα κρούσματα, τέσσερα ανακοινώθηκαν το Σάββατο και επτά χθες, στα Χανιά είχαμε δύο το Σάββατο, χθες κανένα, και χθες ανακοινώθηκε ένα στο Ρέθυμνο. Η περιφερειακή ενότητα Λασιθίου δεν είχε κανένα νέο κρούσμα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.

Στο μεταξύ, στον επίσημο χάρτη του ΕΟΔΥ, η Κρήτη εμφανίζεται με 350 συνολικά κρούσματα από την αρχή της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι στα νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονταν μέχρι χθες συνολικά 15 ασθενείς, όλοι στις μονάδες Covid. Τη μερίδα του λέοντος έχει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου με οχτώ ασθενείς, στο Βενιζέλειο είναι δύο άτομα, ένας 73χρονος και μία 83χρονη, στο Νοσοκομείο Χανίων είναι τρία άτομα, ένας στο Ρέθυμνο και ένας στην Ιεράπετρα.

Ο τελευταίος είναι ένας άντρας από την Αλβανία, ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε από ταξίδι στη χώρα του, και μετέβη την περασμένη Παρασκευή στο νοσοκομείο με πυρετό και πόνο στο στήθος. Κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει σε νοσηλεία και να μην επιστρέψει στο σπίτι του.

Στο μεταξύ, για τρίτη φορά επικράτησε αναστάτωση στο Νοσοκομείο Χανίων καθώς ασθενής που είχε υποβληθεί σε στεφανιογραφία τις προηγούμενες ημέρες, βρέθηκε θετικός στον ιό και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στη μονάδα Covid. Μέχρι σήμερα, όλα τα τεστ από την ιχνηλάτηση, σε ασθενείς και προσωπικό του νοσοκομείου, έχουν βγει αρνητικά.

 

Γεωγραφική κατανομή κρούσματα στην χώρα
Μέχρι σήμερα, στην Κρήτη έχουμε 350 κρούσματα, στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται οχτώ ασθενείς με κοροναϊό

Λιγότερος αριθμός πανελλαδικά

Σε πανελλαδικό επίπεδο, αισθητά μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες εμφανίστηκαν χθες τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 144 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αναφορικά με την κατανομή των κρουσμάτων, από τα 119 εγχώρια κρούσματα, τα 20 συνδέονται με συρροές, ενώ 13 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Όπως κάθε μέρα η Αττική βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα κρούσματα, μετρώντας 51. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με εννέα κρούσματα, ενώ ίδιο αριθμό κρουσμάτων μετρούν Πέλλα και Πιερία.

Τέλος, στο Ηράκλειο εντοπίζονται επτά κρούσματα και στην Κοζάνη έξι.

Αναλυτικά, έχουμε     24 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ένα  εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο, 51 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων οχτώ συνδέονται με συρροές, ενώ οχτώ αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, εννέα  κρούσματα στη  Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων ένα αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ένα κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ένα στην Αργολίδα, πέντε στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων τρία αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, από ένα σε Δράμα, Εύβοια, Ζάκυνθο, Καβάλα, Κυκλάδες, Ρέθυμνο και Φωκίδα.

Ακόμα, έχουμε επτά  κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων δύο συνδέονται με συρροή, ενώ ένα αναφέρει στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, τρία κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων ένα συνδέεται με συρροή, έξι  κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων δύο αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, τέσσερα  κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων δύο αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δύο κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, συνδεόμενα με συρροή, εννέα κρούσματα στη Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων τρία συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, εννέα κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων τέσσερα συνδέονται με συρροή, ενώ 3 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, από δύο σε Σέρρες και Τρίκαλα και ένα κρούσμα βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11.524, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες, ενώ 2.245 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.017 (43.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον, 41 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Οι δέκα (24.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 161 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε τέσσερις ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 284 θανάτους συνολικά στη χώρα. 106 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 78 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει