Ορειβατικές Εξορμήσεις ΕΟΣ Ηρακλείου

240

 

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου για τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηρακλείου. Σε   Λευκόγεια – Σχοινάρια – Δαμνόνι θα εξορμήσουν τα μέλη του την ερχόμενη Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου. Περιγράφουν πως «μία νέα πεζοπορική εξόρμηση για το Σύλλογό μας στην επαρχία Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης με αφετηρία το χωριό Λευκόγεια.

Ανηφορίζουμε στο βουνό, όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού και του Αγίου Αντωνίου σε υψόμετρο 190μ. Αφού απολαύσουμε την πανοραμική θέα του Λιβυκού κατηφορίζουμε στη θαλάσσια περιοχή Σχοινάρια, όπου κάνουμε στάση για μπάνιο. Στη συνέχεια ακολουθούμε το παραλιακό μονοπάτι για το μεγάλο και μικρό Αμμούδι και καταλήγουμε στο Δαμνόνι για καφέ, φαγητό και μπάνιο. Η εξόρμηση πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τον Σύλλογό μας.

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα πρέπει να έχει μαζί του/της μάσκα και να εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας βάσει οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας».

Αρχηγός: Μαννιάνα Μιγάδη

  Ώρες πορείας: 6 

  Β.Δ.: 2

Ώρα αναχώρησης: 07:30 από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ακόμα, στα   Παξιμάδια θα βρεθούν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

«Επανάληψη της επιτυχημένης εξόρμησής μας λόγω μεγάλης ζήτησης!

Συχνά θα ακούσετε τους Μεσαρίτες να αναφέρονται σε αυτά ως «Ελεφαντάκι», καθώς από την Μεσσαρά θυμίζουν ένα ξαπλωμένο ελέφαντα πάνω στο νερό. Χωρίζονται μεταξύ τους με ένα στενό δίαυλο θάλασσας, που ονομάζεται Μπο(υ)γάζι και το συνολικό τους μήκος φθάνει τα 3 χιλιόμετρα.

Το πρωί της Κυριακής αναχωρούμε με το λεωφορείο για Κόκκινο Πύργο. Εκεί επιβιβαζόμαστε σε καραβάκι και ξεκινάμε για τα Παξιμάδια. Στο ένα από τα δύο νησάκια πραγματοποιούμε μικρή πεζοπορία έως την κορυφή του και έπειτα μεταβαίνουμε σε παραλία του νησιού για μπάνιο και φαγητό. Τέλος, με το καραβάκι κάνουμε τον περίπλου των δύο νησιών και επιστρέφουμε στον Κόκκινο Πύργο, όπου μας περιμένει το λεωφορείο για επιστροφή στο Ηράκλειο», αναφέρουν τα μέλη του συλλόγου.

Η λίστα συμμετοχών θα ανοίξει τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.

Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών, πρέπει να φροντίσει κανείς για την άμεση εγγραφή του. Επίσης, ο σύλλογος διατηρεί κάθε επιφύλαξη για τυχόν μη πραγματοποίηση της εξόρμησης λόγω μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών (υψηλοί άνεμοι).

Αρχηγός: Φάνης Μάμος.

• Ώρες πορείας: 2

• Β.Δ.: 1

Ώρα αναχώρησης: 08:30 από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες-συμμετοχές: Δευτέρα έως Παρασκευή, 20.30-22.30 στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, τηλ. 2810-227609.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει