ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ: Μεγαλώνει το κίνημα κατά της μάσκας

1,080

Δεν τηρούσαν αποστάσεις, δεν φορούσαν μάσκες και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα προστασίας που αναμένεται να ληφθούν στα σχολεία κατά της διασποράς του κοροναϊού.

Με συνθήματα, όπως «Όχι στο φόβο, στην τρομοκρατία, επιλογή σημαίνει ελευθερία», «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας», «Παιδιά ελεύθερα στην αναπνοή όχι στα Μέσα που κόβουν τη φωνή», «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας, έχουμε φτάσει στα όριά μας», πολλοί ήταν οι Ηρακλειώτες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ολοένα και περισσότερα άτομα γίνονται μέλη διαδικτυακών ομάδων που καλούν τους γονείς να αντισταθούν στα μέτρα που θα ισχύσουν στις σχολικές μονάδες της χώρας από την επόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ: Μεγαλώνει το κίνημα κατά της μάσκας

Ενδέχεται, μάλιστα, να προβούν και σε αντίστοιχες κινήσεις την ημέρα του αγιασμού έξω από σχολεία. Για τα όσα προγραμματίζονται είναι ενήμεροι εκπαιδευτικοί και ενώσεις γονέων και ζητούν από όλους να επιδείξουν υπευθυνότητα και να βάλουν πάνω από όλα την υγεία των παιδιών μας. Όπως σημειώνουν, δεν κινδυνεύουν μόνο τα παιδιά, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, αλλά κυρίως ο παππούς και η γιαγιά που προσέχουν το εγγονάκι τους στο σπίτι, μετά από το σχολείο.

Όπως είχε γράψει η «Π», υπάρχουν κάποια άτομα που το τελευταίο διάστημα προσεγγίζουν άλλους γονείς και, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, πρόκειται για τα ίδια άτομα που ήθελαν να εμπλέξουν τους μαθητές στις κινητοποιήσεις για τη Μακεδονία. Οι επίσημοι γονεϊκοί σύλλογοι και ενώσεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτές τις κινήσεις.

ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ: Μεγαλώνει το κίνημα κατά της μάσκας

Στο διαδίκτυο εξακολουθούν να κυκλοφορούν βίντεο με μητέρες που παροτρύνουν άλλες να μη βάλουν μάσκα στα παιδιά τους ενώ κάποιοι χρησιμοποιούν αισχρό λεξιλόγιο εις βάρος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Όλα αυτά συμβαίνουν, παρόλο που το προηγούμενο διάστημα υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα για τις ομάδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που εναντιώνονταν στη χρήση μάσκας.

Σε ανάλογες κινήσεις, πάντως, προχωρούν άτομα και σε άλλες χώρες που δεν θέλουν να συμμορφωθούν με τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις τους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει