ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

456

Σαλπάρουν στη… φρεγάτα

Πανέτοιμοι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς που ξεκινάει με την πανδημία, από τη μία πλευρά, αλλά και τα ελληνοτουρκικά, από την άλλη, δηλώνουν ο διευθυντής, κ. Γιώργος Καλογεράκης, και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Θραψανού.

Οι ίδιοι αναφέρουν πως πρόκειται για “μια χρονιά που ξεκινά με δυσκολίες. Και με την πανδημία και με τις απειλές εναντίον της χώρας μας από τους γείτονες.

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, γνωρίζοντας ότι η δύναμη της ψυχής των Ελλήνων, πάντοτε ξεπερνά τις δυσκολίες, οδηγώντας όλους μας μικρούς και μεγάλους σε έργα πολιτισμού.

Η εικόνα με τη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ στις μάσκες που φοράμε, συνάδει με τη φράση του Περικλή:

«ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ»

στέλνοντας έναν χαιρετισμό στους άνδρες του ένδοξου πολεμικού μας ναυτικού και σε όλους τους άντρες των ενόπλων δυνάμεων, που αυτές τις ημέρες δοκιμάζονται στα νερά του Αιγαίου Πελάγους, υπερασπίζοντας την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Καλή σχολική χρονιά!”

 

Ένας σπουδαίος άνθρωπος

Ο Χρίστος ΧαραλαμπόπουλοςΟ Χρίστος Χαραλαμπόπουλος δεν ήταν ένας τυχαίος δημοσιογράφος και το γεγονός ότι ασχολήθηκε και με τα αθλητικά, ουδόλως επηρέασε το έργο που αφήνει παρακαταθήκη. Ίσα ίσα!

Έφυγε χθες τα ξημερώματα σε ηλικία 58 ετών, ύστερα από πολύχρονη περιπέτεια με την υγεία του.

Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος πραγματοποίησε ξεχωριστή διαδρομή στη δημοσιο- γραφία,  είχε μεγάλο συγγραφικό έρ- γο, ενώ ασχολήθηκε με πολλά κοινωνικά και πολιτικά θέματα, πέρα από το κομμάτι του αθλητισμού.

Από τα ιδρυτικά στελέχη του Σπορ FM, όπου για πολλά χρόνια διατηρούσε μια ξεχωριστή εκπομπή με μεγάλη ακροαματικότητα, ενώ σε κάθε αποφώνησή του αποχαιρετούσε το ακροατές με το εμβληματικό «… και μαζέψτε ξύλα για τις κοινωνικές αναταραχές του χειμώνα». Και όντως η απώλειά του συνιστά βαρυχειμωνιά.

 

Τμήμα της κάτω σιαγόνας του Δεινοθήριου Deinotherium proavum που ανέσκαψε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στην Αγία Φωτιά Σητείας το νέο έκθεμαΕντυπωσιάζει το νέο έκθεμα

Σε φάση ανακαίνισης και εμπλουτισμού των συλλογών του βρίσκεται αυτό το διάστημα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης που τους επόμενους μήνες αναμένεται να ξανασυστηθεί στο κοινό.

Τμήμα της κάτω σιαγόνας του Δεινοθήριου Deinotherium proavum που ανέσκαψε το Μουσείο στην Αγία Φωτιά Σητείας, μόλις έφτασε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης- Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Οι εικόνες από την τοποθέτησή του εντυπωσιάζουν, καθώς μπορεί κανείς να καταλάβει το μέγεθος του παλαιότερου κατοίκου του νησιού. Το έκθεμα, κάτω σιαγόνα, δηλαδή, φτάνει σχεδόν σε ύψος τους ανθρώπους του Μουσείου που το τοποθετούν στην έκθεση!

 

Η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "Ηλιαχτίδα"σΑνταποκρίθηκαν στο κάλεσμα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Καρκίνο “Ηλιαχτίδα”σε συνεργασία με την Αιμοδοσία Παγνη, το ΣΕΟ Τοπικό Τμήμα Νεάπολης Λασιθίου και το Σωματείο υπαλλήλων Αστυνομικών Νόμου Λασιθίου.

Οι διοργανωτές αναφέρουν “ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο για την ανταπόκριση στο κάλεσμα μας, την Επιμελήτρια Β’ Βιοπαθολόγο κα Ανδριώτη Χρυσή και τον επισκέπτη υγείας, κ. Ξημερη Δημήτριο για τις αιμοληψίες εκ μερους του  Παγνη Αιμοδοσία , τα φιλόξενα στελέχη του Σ.Ε.Ο. για την παραχώρηση του χώρου τους και τον κ. Κωστή Παπαθανασάκη, εκ μερους των αστυνομικών για την παρουσία του σε όλη τη διάρκεια της δράσης”.

Οι επόμενες αιμοδοσίες της Ηλιαχτίδας θα πραγματοποιηθούν στις 12 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο, στις 19 Σεπτεμβρίου στην Ιεράπετρα και στις 26 Σεπτεμβρίου στη Σητεία.

 

 

@patris
Μάσκα στο κοπέλι; Σιγά μην τ’ αφήσω  να πάει σαν το σκυλί στ’ αμπέλι!
Apirologos

 

Δεν λείπουν οι ευθύνες

Δεν έχει άδικο η δημοτική Αρχή να εξανίσταται έστω και χαμηλόφωνα για την πολιτική διαχείριση του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα της προσχολικής αγωγής… σε σχέση με την έγκαιρη τοποθέτηση των αναγκαίων  αιθουσών για τη στέγαση των παιδιών.

Όμως και από την πλευρά της η Λότζια έχει τεράστιες ευθύνες σε σχέση με τη σχολική στέγη…

Αρκεί να δει κανείς την κατάσταση που επικρατεί στο  Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ηρακλείου, που στεγάζεται σε ένα όχι απλώς ακατάλληλο χώρο, αλλά επιεικώς απαράδεκτο χώρο που δεν ενδείκνυται για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Είναι ντροπή και κατάντια να επιτρέπουν τόσα χρόνια να εξελίσσεται μέσα σε τέτοιες συνθήκες η εκπαιδευτική διαδικασία που απαξιώνεται με όλους τους τρόπους…

 

 

Η «παραγγελιά» της Πόπης

ο θάνατος της Πόπης ΦραγκιαδουλάκηΘλίψη σε όλους όσοι τη γνώριζαν, και δεν ήταν λίγοι, σκόρπισε ο θάνατος της Πόπης Φραγκιαδουλάκη, που έφυγε χθες τα ξημερώματα για το μεγάλο της ζωής της ταξίδι.

Η αγαπητή Πόπη, πάλεψε για χρόνια με την επάρατη νόσο, αλλά ο αγώνας αποδείχτηκε άνισος.

Πριν την κερδίσει το τραγούδι, η Πόπη Φραγκιαδουλάκη πέρασε από το χώρο της τηλεόρασης, ως παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων. Πρώτα στο KΡHTH TV και μετά στην τηλεόραση Κύδων.

Οι φωνητικές χορδές της την οδήγησαν όμως σε άλλα μονοπάτια, αυτά του τραγουδιού, τα οποία περπάτησε με αξιοπρέπεια και ήθος στη νύκτα του Ηρακλείου. «… το φως σου και το φως χορεύουν γύρω μας, απίστευτος ο κόσμος και ο χαρακτήρας μας» λένε οι στίχοι του Μάλαμα, στην «Πριγκηπέσσα», που αγαπούσε να ερμηνεύει και η ίδια.

Αυτό το φως είχε επιλέξει και για την κηδεία της η Πόπη, έχοντας αφήσει «παραγγελιά», όσοι παραστούν στο «τελευταίο αντίο» να προσέλθουν με λευκά ρούχα!

 

 

Το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, στα Χανιά, έγινε στόχος των διαδηλωτών της πορείας που ακολούθησε μετά την εκκένωση της κατάληψης Rosa NeraΗ εκκένωση και ο υφυπουργός

Το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, στα Χανιά, έγινε στόχος των διαδηλωτών της πορείας που ακολούθησε μετά την εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera, με την επέμβαση της Αστυνομίας τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με μπογιές και έγραψαν συνθήματα στην κεντρική είσοδο του γραφείου, συνδέοντας τον πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, με μια σειρά εξελίξεων που οδήγησαν στην εκκένωση της κατάληψης ύστερα από 16 χρόνια, σ’ ένα χώρο που παρουσίαζε έντονη κοινωνική δράση τα τελευταία χρόνια στα Χανιά.

Υπενθυμίζεται ότι το κτήριο ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης και οι διαδικασίες εκποίησής του είχαν ξεκινήσει επί θητείας Διγαλάκη.

 

 

εικόνες από το 7ο Λύκειο Ηρακλείου, όπου οι καθηγητές με σπρέι οριοθετούν πού πρέπει να σταθεί ο κάθε μαθητής στην αυλή του σχολείου, ίδια να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τουςΖωγραφίζουν τις… αποστάσεις

Την ώρα που οι επιστήμονες διαφωνούν για τον αριθμό των μαθητών στην τάξη, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι αίθουσες γεμίζουν με πλέξιγκλας και λαμβάνονται σειρά ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, στο Ηράκλειο οι εκπαιδευτικοί κάνουν ό,τι μπορούν για να μείνει ο ιός έξω από τις σχολικές μονάδες.

Η αυλαία της σχολικής χρονιάς θα ανοίξει τελικά τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ήδη οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί προβαί- νουν σε ορισμένες παρεμβάσεις για να έχουν, όσο μπορούν, το κεφάλι τους ήσυχο…

Αν και οι προσδοκίες δεν είναι υψηλές. Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από το 7ο Λύκειο Ηρακλείου, όπου οι καθηγητές με σπρέι οριοθετούν πού πρέπει να σταθεί ο κάθε μαθητής στην αυλή του σχολείου, ίδια να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους.

 

Αγροτεμάχια

Τα πάνω-κάτω φέρνει το νέο χωροταξικό και πολεοδομικό νομοσχέδιο, το οποίο μετατρέπει τα οικόπεδα σε αγροτεμάχια και βάζει φραγμό στην εκτός σχεδίου πόλης δόμηση. Βεβαίως η Κυβέρνηση δια του υφυπουργού κ. Οικονόμου έδωσε κάποιες δεσμεύσεις σε σχέση με βελτιωτικές τροποποιήσεις που επίκεινται, που μένει να αποδειχτούν στην πράξη. Στο μεταξύ είναι σημαντικό να επιδιωχθεί η συμμετοχή του ΤΕΕ ΤΑΚ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που θα εξετάσει το νομοσχέδιο προκειμένου το Επιμελητήριο με το επιστημονικό κύρος του να θέσει διεξοδικά μια σειρά ζητήματα που είναι κρίσιμο να τεθούν στη σωστή τους βάση.

 

Αδήλωτα

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος, καθώς τέλος του μήνα λήγει και η τελευταία προθεσμία που έχει δοθεί για να διορθωθούν τα αδήλωτα τετραγωνικά των κτισμάτων και να απαλλαγούν από από τέλη και πρόστιμα της προηγούμενης πενταετίας. Σε αντίθετη περίπτωση, θα τα βρουν μπροστά τους και με τις προσαυξήσεις τους…

Στο Δήμο Ηρακλείου σύμφωνα με στοιχεία της Πολεοδομίας, οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από την αρχή που άνοιξε η διαδικασία εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 17.000 που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 400. χιλ. αδήλωτα τετραγωνικά.

 

 Αρνητικοί

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης υποβλήθηκε το Σάββατο σε τεστ για κοροναϊό το οποίο βγήκε αρνητικό. Αρνητικά ήταν επίσης τα αποτελέσματα του τεστ για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη  και για τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση.

Οι τρεις υπουργοί, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ θα υποβληθούν σε επαναληπτικό τεστ αύριο και αν βγει και αυτό αρνητικό θα μπορέσουν άμεσα να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

 

Πιστόλια

Δύο πιστόλια, το ένα με σιγαστήρα, βρήκαν οι αστυνομικοί που έκαναν φύλλο και φτερό για έξι ώρες κελιά και κοινόχρηστους χώρους στις φυλακές Κέρκυρας.

Στην έρευνα που ξεκίνησε στις 10 το βράδυ του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε στις 4 το πρωί της Κυριακής συμμετείχαν άνδρες της ΕΚΑΜ αλλά και της αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις πτέρυγες στις οποίες έγινε η έρευνα κρατούνται «σκληροί» Αλβανοί κακοποιοί, «βαριά» ονόματα στον χώρο του εγκλήματος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει