ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑΣ: Στους… δρόμους οι γονείς για τις μάσκες των παιδιών

349

Αν δεν ήταν επικίνδυνοι, θα μπορούσαν να είναι απλώς αστείοι. Παίζουν, όμως, με τη δημόσια υγεία και το χειρότερο είναι πως βάζουν μπροστά τα ίδια τους τα παιδιά.

Όσο προχωράμε προς την ημέρα του αγιασμού, τόσο κάποιοι προσπαθούν να οργανώσουν κινήματα, κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικών δικτύωσης, προκειμένου να οργανωθούν κατά της χρήσης μάσκας αλλά και των άλλων μέτρων προστασίας που θα ισχύσουν στα σχολεία από την επόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Από τη μία, θα έλεγε κανείς ότι είναι θεμιτό, οι γονείς να ανησυχούν και να διεκδικούν ιδανικές συνθήκες μαθήματος για τα παιδιά τους. Δεν βγαίνουν, όμως, στους δρόμους για να ζητήσουν περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών, διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, κατάλληλες αίθουσες με επαρκή φωτισμό και αερισμό, έγκαιρη πρόσληψη καθαριστριών και άλλες κινήσεις που θα διασφάλιζαν, ως ένα βαθμό, ότι τα παιδιά θα είναι προστατευμένα στα σχολεία.

Η «Π» είχε πρόσφατα αναδείξει το θέμα
Η «Π» είχε πρόσφατα αναδείξει το θέμα

Χρησιμοποιούν μία ρητορική μίσους και εστιάζουν το πρόβλημα στη χρήση μάσκας. Μάλιστα, οργανώνουν συλλαλητήρια σε διάφορες πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Ηράκλειο.

Με σύνθημα «κατά των βάρβαρων μέτρων στα σχολεία. Τα παιδιά μας δε θα γίνουν υποχείριο και πειραματόζωα κανενός», καλούν σε συγκέντρωση αύριο, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογα με τη μαζικότητα που μπορεί να έχει το συλλαλητήριο, θα προβούν και σε άλλες κινήσεις, ίσως και την ημέρα που το πρώτο κουδούνι θα ηχήσει στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Υπάρχουν κάποια άτομα που το τελευταίο διάστημα προσεγγίζουν άλλους γονείς και, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, πρόκειται για τα ίδια άτομα που ήθελαν να εμπλέξουν τους μαθητές στις κινητοποιήσεις για τη Μακεδονία. Οι επίσημοι γονεϊκοί σύλλογοι και ενώσεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτές τις κινήσεις.

Σημειώνεται ότι παρόλο που έχει παρέμβει εισαγγελέας για τις διάφορες ομάδες στο Facebook που καλούν τους γονείς να μη βάλουν μάσκα στα παιδιά τους, ορισμένες είναι ακόμα ενεργές και μέλη τους ανακοινοποιούν ανάλογες προτροπές.

Μία ομάδα «διαμαρτυρόμενων γονέων», όπως αυτοαποκαλείται, έχει τίτλο «κανένα παιδί με υποχρεωτική μάσκα στο σχολείο» και σύμφωνα με τους διαχειριστές έχει 50.000 μέλη.

Υποστηρίζει πως τα μέτρα λαμβάνονται για μία πανδημία βασισμένη σε αποτέλεσμα αναξιόπιστων τεστ και με θνητότητα 0.000019%.

Σύνθημά της  είναι «αναπνέω ελεύθερα, είναι δικαίωμά μου» και στην εικόνα φαίνονται παιδιά χαρούμενα χωρίς να φορούν μάσκα.

Κυκλοφορούν, ακόμα, βίντεο με μητέρες που παροτρύνουν άλλες να μη βάλουν μάσκα στα παιδιά τους ενώ κάποιοι χρησιμοποιούν αισχρό λεξιλόγιο εις βάρος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Η «Π» σε πρόσφατο ρεπορτάζ της είχε αναφέρει πως γονείς απαιτούν από τους διευθυντές να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι θα φέρουν ευθύνη αν το παιδί τους υποστεί οποιαδήποτε βλάβη από τη χρήση μάσκας.

Η όλη κατάσταση θυμίζει στους εκπαιδευτικούς το αντιεμβολιαστικό κίνημα, γονείς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, αν και η προσκόμιση του βιβλιαρίου με όλα τα εμβόλια θεωρείται απαραίτητη για την εγγραφή στο σχολείο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει