Ο ύποπτος για ισλαμική τρομοκρατία έκανε διακοπές στον… Μυλοπόταμο

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ 27ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ

285

Ένα «αλαλούμ» προηγήθηκε του εντοπισμού και της απομάκρυνσης του 27χρονου Βρετανού με καταγωγή από την Ιορδανία, ο οποίος απαγορευόταν να έρθει στην Ελλάδα για λόγους εθνικής ασφάλειας, όπως έγραψε χθες η «Π».

Ο νεαρός αλλοδαπός που ήρθε στην Κρήτη την περασμένη Κυριακή για διακοπές με την οικογένειά του είχε νοικιάσει κατάλυμα ανάμεσα στο Μπαλί του δήμου Μυλοποτάμου και τη Σκεπαστή.

Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, ο μηχανισμός που υπάρχει εκεί επέτρεψε την είσοδό του, καθώς- σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές- εντόπισε μόνο μία από τις δύο οδηγίες που υπήρχαν για την ταυτότητά του.

Συγκεκριμένα φαίνεται ότι από τον πρώτο έλεγχο που έγινε στο Ηράκλειο οι διενεργούντες τους ελέγχους είδαν μόνο το μέτρο που ζητούσε τη διακριτική του παρακολούθηση. Κάτι που συνηθίζεται σε υπόπτους για αδικήματα που έχουν διαπράξει στο εξωτερικό και οι Αρχές της χώρας όπου διαμένει στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας ενημερώνουν τις Αρχές των άλλων κρατών.

Η υπόθεση όμως, όπως λένε στην «Π» αστυνομικές πηγές, άρχισε να αποκτά μυστήριο όταν από αστυνομικούς του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα του Α.Τ Περάματος τους ζητήθηκε να έχουν το νου τους για τον αλλοδαπό τουρίστα.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τονίζουν ότι από τις αναζητήσεις που έγιναν, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ στο Πέραμα διαπίστωσαν ότι υπάρχει και δεύτερο μέτρο για εκείνον πέρα από της διακριτικής παρακολούθησης. Συγκεκριμένα, το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Αμέσως δυνάμεις από το Α.Τ Περάματος και του ΤΑΕ Μυλοποτάμου πήγαν στην περιοχή όπου εντόπισαν τον 27χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος κατά τη προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα έδειξε να είναι έκπληκτος για το λόγο της παρουσίας των αστυνομικών.

Μάλιστα, φέρεται να είπε ότι θα αναζητήσει τους λόγους που δεν του επιτρέπεται η είσοδός του στη χώρα μας, όταν φθάσει στην Αγγλία. Θολό παραμένει όμως και το τοπίο αναφορικά με την αναχώρησή του, η οποία έγινε χθες. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι ο ίδιος επρόκειτο να αναχωρήσει στις 8 Σεπτεμβρίου από την Κρήτη, όμως υπήρξε μια αιφνιδιαστική αλλαγή και είχε βγάλει εισιτήριο για χθες, όμως τον πρόλαβαν οι εξελίξεις.

Ισλαμική Τρομοκρατία

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η ΕΥΠ και το κλιμάκιο της Υπηρεσίας στα Χανιά αλλά και η κρατική Ασφάλεια. Αυτό που εξετάζεται είναι η εμπλοκή του σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

Μάλιστα, οι ελληνικές Αρχές βρίσκονταν σε επικοινωνία με τις Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίες ενημέρωσαν ότι το όνομά του συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνα των υπόπτων για ισλαμική τρομοκρατία.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Ιορδανός με το βρετανικό διαβατήριο, είχε μπει στο στόχαστρο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών για εμπλοκή σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει