Το γλέντι στον καταυλισμό έφερε πρόστιμο …την πλήρωσε και ο προσεχώς φαντάρος

1,141

Με μάσκα βρήκε τους Ηρακλειώτες η Αστυνομία προχθές, πρώτη ημέρα επιβολής των νέων περιοριστικών μέτρων στο Ηράκλειο.

Υπήρξαν, βέβαια, στο γενικότερο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται  και οι παραφωνίες από εκείνους που θέλησαν να στήσουν γλέντια, παρά τις απαγορεύσεις που υπάρχουν.

Σε μία περίπτωση που χρειάστηκε να επέμβει η ΕΛ.ΑΣ ήταν στη γειτονιά της, στον καταυλισμό της Νέας Αλικαρνασσού, όπου στήθηκε γλέντι αρραβώνα  με τη συμμετοχή περίπου 100 ατόμων!

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν επίσης ότι η μουσική έπαιζε στη διαπασών, ενώ συνελήφθη ο 17χρονος γαμπρός, στον οποίο επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους τριών χιλιάδων ευρώ.

Πρόστιμο, όμως, ύψους τριών χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε και σε ένα ακόμη νεαρό άτομο, επίσης στην περιοχή της Αλικαρνασσού, το οποίο έκανε αποχαιρετιστήριο τραπέζι επειδή φεύγει φαντάρος και προφανώς αγνόησε την απαγόρευση για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Μάσκες

Αναφορικά με τα νέα περιοριστικά μέτρα από τους ελέγχους φάνηκε ότι υπήρξε ανταπόκριση του κόσμου στις εκκλήσεις των ειδικών για τη χρήση μάσκας

Όπως ήταν αναμενόμενο τα  νέα μέτρα έφεραν και αυστηρότερους ελέγχους με τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. να βεβαιώνουν προχθές πρόστιμα σε 11 Ηρακλειώτες, οι οποίοι κυκλοφορούσαν στο δρόμο χωρίς μάσκα.

Στα Χανιά, όπου ήδη ισχύουν αντίστοιχα μέτρα, επιβλήθηκαν 14 πρόστιμα σε πεζούς για μη χρήση μάσκας.

Πολύ λιγότερα ήταν τα πρόστιμα στους υπόλοιπους δύο νομούς της Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε εργαζομένους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ στο Λασίθι επιβλήθηκαν συνολικά 3 πρόστιμα, δύο σε πελάτες καταστημάτων και ένα σε λαϊκή αγορά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει