ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΕΡΓΑ: Συνεργασία Αρναουτάκη-Μαρκογιανάκη

339

Με τον περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, είχε χθες συνάντηση ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Κρήτης και ειδικός σύμβουλος της Προεδρίας της Κυβέρνησης κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση για ζητήματα και έργα που αφορούν στο σύνολο της Περιφέρειας καθώς και η ενημέρωση σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα στην Κρήτη, και την εφαρμογή έκτακτων περιοριστικών μέτρων στο Ηράκλειο, μετά τα Χανιά. Τονίστηκε δε, η ιδιαίτερη προσοχή που θα πρέπει να δοθεί στις δομές της Κρήτης που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε: «Πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση με τον περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη με κύριο στόχο την ενημέρωση για τα επιδημιολογικά δεδομένα και τον σχεδιασμό εκ μέρους της Περιφέρειας, έπειτα απ’ την  επίσκεψη του Προέδρου του ΕΟΔΥ. Συζητήσαμε ακόμα σοβαρά θέματα και εκκρεμότητες σε έργα που αφορούν στο σύνολο της Κρήτης.

Συμφωνήσαμε ότι οι συγκυρίες ευνοούν την Κρήτη ώστε να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης μεγάλα και σημαντικά έργα που τόσο πολύ έχει στερηθεί το νησί τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα: την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, την προώθηση έργων πράσινης ανάπτυξης, τον Υβριδικό Σταθμό Αμαρίου, τον δρόμο διασύνδεσης Σούδα -Αεροδρόμιο Χανίων κ.α. Πλέον, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε η Κρήτη να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης έχοντας παράλληλα και την απόλυτη στήριξη ενός Κρητικού Πρωθυπουργού.

Είναι απαραίτητο όμως από την πλευρά μας όλοι οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι αρμόδιοι φορείς να τρέξουμε με συγκεκριμένες προτάσεις και να έχουμε ώριμες τις μελέτες των έργων εντός του χρονικού χρονοδιαγράμματος που θα προσδιοριστεί».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει