Άσκηση ετοιμότητας με… κρούσμα σε ξενοδοχείο

755

Άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας για διαχείριση ύποπτου κρούσματος Covid-19 έγινε την περασμένη Πέμπτη 27 Αυγούστου στο Cactus Mare, ιδιοκτησίας του κ. Νίκου Χαλκιαδάκη, προέδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου.

Η άσκηση έγινε παρουσία της διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κας Λένας Μπορμπουδάκη, του καθηγητή Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών του Πανεπιστημίου Κρήτης και συντονιστή Λειτουργίας των επιτροπών, κ. Γκίκα Αχιλλέα και της συντονίστριας λειτουργίας νοσηλευτών Επιτροπών Νοσοκομειακών λοιμώξεων, κας Αστρινάκη.

Άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας για διαχείριση ύποπτου κρούσματος στο Cactus Mare παρουσία της διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κας Λένας ΜπορμπουδάκηΣκοπός της άσκησης ήταν η αξιολόγηση από τους επιστήμονες του χώρου της υγείας, της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών  και της εγρήγορσης της ομάδας δράσης να ανταποκριθεί και να ακολουθήσει πιστά το σχέδιο,  το οποίο έχει καταρτιστεί, για αντιμετώπιση ενός έκτακτου περιστατικού.

Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε την ύπαρξη επισκέπτη με ύποπτη συμπτωματολογία, ο οποίος κάνει τις διακοπές του στο ξενοδοχείο.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του επισκέπτη με την υποδοχή, αναφέρει τα συμπτώματα και ακολουθείτε πιστά όλο το σχέδιο δράσης για το οποίο έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό του Cactus Mare με την παρουσία συνεργαζόμενου ιατρού για λήψη επιχρίσματος, προκειμένου να γίνει εξέταση μοριακού ελέγχου.

Στη συνέχεια ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, με βάση τα όσα ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Διαδικασίες, όπως η υπηρεσία σίτισης του πελάτη στο δωμάτιο του, καθώς και ο καθαρισμός του δωματίου του  με όλα τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Καθώς η κατάσταση του επισκέπτη δεν θεωρείται από τον ιατρό επιβαρυμένη παραμένει στο δωμάτιό του μέχρι την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του τεστ. Ο ασθενής μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επιβεβαιώνεται ως ασθενής με Covid – 19  και ακολουθείται η διαδικασία διακομιδής του σε ξενοδοχείο φιλοξενίας ασθενών που έχουν διαγνωστεί με Covid – 19.

Το Cactus Mare ξεκίνησε τη λειτουργία του για τη φετινή σαιζόν 2020 στις 1 Αυγούστου, μια λειτουργία απόλυτα συνυφασμένη με όσα ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς στόχος της διοίκησης αποτελεί η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας τόσο του προσωπικού, όσο και των επισκεπτών του.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει