Ο… φερετζές κάνει δουλίτσα;

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

483

Μπαινοβγαίνουν στην υφαλοκρηπίδα μας και ενίοτε έχουμε και μια επακούμβηση φρεγατών…

 

Απόγευμα Παρασκευής και οι ουρές στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν για προσκύνημα στη Χάρη της Παναγίας ούτε για αντίδωρο από τα χέρια του Άνθιμου.

Ήταν πιστοί του Βέρτη, που ντύθηκαν, στολίστηκαν και πήγαν στη “λαϊκή απογευματινή” του γνωστού αοιδού, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να προσαρμοστεί στα νέα ωράρια που επέβαλε ο Χαρδαλιάς στα κέντρα διασκέδασης.

Οι «τσεκαδόροι» του μαγαζιού θερμομέτρησαν την αγέλη και οι πανηγυρτζήδες του απογεύματος κάθισαν στις αριθμημένες θέσεις τους.

«Και τι πειράζει;» θα μου πείτε. Εδώ οι Τούρκοι καλωδίωσαν την υφαλοκρηπίδα μας και εσύ έχεις πρόβλημα με τη  θερμομέτρηση; Σωστό και αυτό. Έρευνα πυρετού κάνουν οι πρώτοι, έρευνα κάνουν και οι άλλοι, για κοιτάσματα.

Τελικά ποια είναι μεγαλύτερη απειλή; Η πανδημία ή η κακή γειτονία με τους Τούρκους; Σίγουρα πιο άμεση είναι ο κοροναϊός, καθώς βρισκόμαστε στην επέλαση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Οι Τούρκοι μάς πάνε λίγο πιο ήπια.

Μπαινοβγαίνουν στην υφαλοκρηπίδα μας και ενίοτε έχουμε και μια επακούμβηση φρεγατών… Μας την ακούμπησαν, τους την ακουμπήσαμε; Ποιος ξέρει. Πάντως δεν πάθαμε και τίποτα!

Αυτοί παρουσιάζουν με εικόνες τη «Λήμνο» τρακαρισμένη, εμείς το «Κεμάλ Ρέις» ξεκοιλιασμένο και η ζωή συνεχίζεται στα διαφιλονικούμενα νερά της ανατολικής Μεσογείου, καθώς τέτοια έγιναν και αυτά, κατά τις ξένες δυνάμεις ,και αφού είχαν προηγηθεί τα νερά του Αιγαίου.

Ο Χαρδαλιάς παραδέχτηκε την… πατάτα με την εξαίρεση της Αττικής από το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων τα μεσάνυχτα και εφάρμοσε το μέτρο έστω και με καθυστέρηση, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους νέους που επιστρέφουν από διακοπές να είναι πιο προσεκτικοί.

Το ότι τους δίνει το δικαίωμα να πάνε διακοπές, ας μην το σχολιάσουμε. Τα έχουμε ξαναπεί για τον τουρισμό… Ναι, και για τη Γερμανία τα έχουμε πει και ξαναπεί αλλά πάλι οι Γερμανοί (είναι φίλοι μας!) απέτρεψαν στα συμπεράσματα των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. να υιοθετηθεί πιο σκληρή γλώσσα για την Τουρκία.

Διότι με το τρίπτυχο “αλληλεγγύη, αποκλιμάκωση και διάλογος” δεν σκίζεις και κανένα καλσόν! Ούτε και ο Χαρδαλιάς τράβηξε κανένα αυτί των νέων. Σου λέει αφού δεν ιδρώνει, τι να τραβήξω;

Διαρρηγνύει όμως τα ιμάτια του για τη μάσκα (παντού) και τις κοινωνικές αποστάσεις. Απορία, κύριε Νίκος μας άμα φορέσουμε φερετζέ, γίνεται δουλίτσα;

Είμαστε εντός του θεσμικού πλαισίου και του ιατρικού πρωτοκόλλου; Και επίσης, εκεί μεταξύ υφαλοκρηπίδας μας και ΑΟΖ, που όπως είπε και ο πρωθυπουργός, σε έναν πολύ μικρό χώρο έχουν συγκεντρωθεί τόσοι πολλοί στολίσκοι, υπάρχει κίνδυνος συνωστισμού ή μόνο επακούμβησης;

Τι θυμήθηκα τώρα με τον Μητσοτάκη! Κατέβηκε, λέει, για διακοπές στα Χανιά με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και κατά την απογείωσή του άγημα τού απέδωσε τιμές. Αυτά τα γράφει τοπική εφημερίδα, αλλά εγώ δεν τα πιστεύω. Θέλουν να εκθέσουν τον πρωθυπουργό γι’ αυτό τα γράφουν.

Αμ το ίδιο δεν κάνουν και οι Τούρκοι που αναπαράγουν συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος επικρίνει τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου (έτσι όπως έγινε) για την ΑΟΖ, που αναγνωρίζει δικαιώματα στην γείτονα;

Βρε σημαία θα τη κάνουν τη συνέντευξη Τσίπρα, που κατά το Μαξίμου δεν σκαμπάζει από διπλωματία και κατά τον Τσακαλώτο αδίκως  φλερτάρει με τη σοσιαλδημοκρατία!

Και ένα τελευταίο ερώτημα-«αρρώστια»  για να μη σας κουράζω άλλο: Πρώτα θα βγει το κανονικό εμβόλιο (και όχι το βεβιασμένο του Πούτιν) ή τα πετρέλαια στην Ανατολική Μεσόγειο;

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει