26 ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ: Συναγερμός στην Κρήτη από τα νέα κρούσματα – Αντί να είναι σε καραντίνα, λειτουργούσε ο ιερέας!

3,632

“Εκτοξεύονται” στα 129 τα κρούσματα του κοροναϊού στην Κρήτη. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 26 νέα περιστατικά στο νησί, τα 10 στο Ν. Ηρακλείου, τα 14 στα Χανιά και 1 στο Λασίθι.

 

Ιερέας έσπασε την καραντίνα και λειτούργησε

Μεταξύ αυτών, θετικός βρέθηκε και ένας ιερέας ο οποίος, ενώ περιμένοντας τα αποτελέσματα του τεστ έπρεπε να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, όχι μόνο “έσπασε” την καραντίνα αλλά τέλεσε και τη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του χωριού του.

Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση, καθώς αυτή του η ενέργεια μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη για τους  συντοπίτες του που πήγαν στην εκκλησία για να προσκυνήσουν.

Άλλα 5 θετικά στη Μεσσαρά

Οι πληροφορίες της “Π” αναφέρουν ότι από τον έλεγχο των επιπλέον 49 δειγμάτων στην περιοχή της Μεσσαράς καταγράφηκαν επιπλέον 5 νέα θετικά κρούσματα, τα οποία προστίθενται στα 7 που είχαν καταγραφεί τις προηγούμενες ημέρες.

Ωστοσο, η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ έκανε χθες επαναληπτικά τεστ σε κάποιους από τους κατοίκους που ελέγχθηκαν.

Όλοι οι ασθενείς είναι ενήμεροι για τα αποτελέσματα των τεστ και  γνωρίζουν ότι πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι τους.

Πόσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία

Σε όλη την Κρήτη έως χθες το απόγευμα, νοσηλεύονταν 10 άτομα με κοροναϊό. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων 4 στο ΠΑΓΝΗ, 3 στο Βενιζέλειο, 1 στο νοσοκομείο Χανίων και 1 στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει