Σε ποια χωριά συνεχίζεται η δακοκτονία

275

Προχωρά ο τρίτος δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου που γνωστοποιεί ότι θα γίνει την  Κυριακή 16 του μήνα στην Αχλάδα, τα Αϊїτάνια, τη Γαλύφα, τον Προφήτη Ηλία, το Κυπαρίσσι και το Ρουκάνι.

Αντίστοιχα τη Δευτέρα 17 δολωματικός ψεκασμός θα γίνει στο Γάζι, τη Δαμάστα και στο Φόδελε. Η αρμόδια υπηρεσία απευθύνει κάλεσμα σε όσους ελαιοπαραγωγούς έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης). Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.  Τηλ. επικοινωνίας:  2813407980, 2813407981, 2810252976.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει