ΓΑΥΔΟΣ: Είχαν συμπτώματα, δεν ήταν κρούσματα

3,309

Ανακούφιση στη Γαύδο μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του αρνητικού τεστ Covid-19 στο οποίο υποβλήθηκαν δύο παραθεριστές που έκαναν διακοπές στο νησί και παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα, πυρετό και βήχα.

Επρόκειτο για δύο άνδρες που έμεναν σε σκηνές στην περιοχή του  Λαυρακά και όπως έγραψε η “Π”,  μεταφέρθηκαν με όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα στο νοσοκομείο Χανίων για εξετάσεις που έδειξαν ότι δεν έχουν προσβληθεί από κοροναϊό.ΓΑΥΔΟΣ

Η δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη είπε στην “Π” ότι τα ύποπτα κρούσματα προκάλεσαν ανησυχία τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες, που τώρα ξεπερνούν τους 3.000 στο νησί.

Στο ερώτημα αν τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης σε έναν προορισμό γνωστό για τις χαλαρές διακοπές που προσφέρει, η δήμαρχος είπε ότι οι καταστηματάρχες είναι προσεκτικοί, το ίδιο και πολλοί επισκέπτες, αλλά όχι όλοι.

“Κάποιοι είναι πιο χαλαροί και αδιάφοροι και θέλω να επαναλάβω ότι όλοι πρέπει να προσέχουμε”.

Από την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Γαύδου σε ανακοίνωσή του εφιστούσε την προσοχή όλων για την τήρηση των μέτρων και ειδικά για τη χρήση μάσκας και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται. «Στη Γαύδο περνάμε χαλαρά από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Δεν χαλαρώνουμε στιγμή με τον κοροναϊό» αναφερόταν στο μήνυμα του Δήμου του ακριτικού νησιού.   «Η περιορισμένη υγειονομική στελέχωση του νησιού και η απόσταση από τα αστικά κέντρα και τις τριτοβάθμιες υγειονομικές υποδομές υπαγορεύουν να είμαστε σχολαστικοί στην τήρηση των μέτρων».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει