Στο ακουστικό της η ΕΠΣΗ για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ

147

Την έγκριση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ισχύσουν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, περιμένει η ΕΠΣΗ προκειμένου να …ορίσει τους κανόνες διεξαγωγής των τοπικών κατηγοριών, ενημερώνοντας σχετικά τα σωματεία.

Μετά από ενέργειες του αντιπροέδρου της ΕΠΣΗ κ. Κουτεντάκη, εστάλη προς την Γ. Γ. Αθλητισμού η ακόλουθη επιστολή, σχετικά με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Αγώνων Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου.

«Όπως πιθανόν έχετε ενημερωθεί, δεκάδες ερασιτεχνικά σωματεία που θα αγωνιστούν την προσεχή ποδοσφαιρική περίοδο στη Γ’ Εθνική και στα τοπικά πρωταθλήματα, έχουν ξεκινήσει την αγωνιστική τους προετοιμασία. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας έχουν προγραμματιστεί φιλικές αναμετρήσεις. Ως Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου θα θέλαμε να σας απευθύνουμε ερώτημα σχετικά με το ποιο υγειονομικό πρωτόκολλο ισχύει στους αγώνες των ερασιτεχνικών σωματείων, καθώς μέχρι στιγμής έχει κοινοποιηθεί πρωτόκολλο μόνο για αγώνες επαγγελματικών ομάδων Super League. Επίσης, σας απευθύνουμε ερώτημα για το αν ισχύει στους αγώνες των ερασιτεχνικών σωματείων υποχρεωτικά η διενέργεια εξετάσεων και ειδικώς του μοριακού τεστ για τον COVID-19».

Η απάντηση της υγειονομικής επιστημονικής επιτροπής της ΓΓΑ ήταν άμεση, επισημαίνοντας ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με την ΕΠΟ για τα πρωτόκολλα διεξαγωγής προπονήσεων και αγώνων, αναμένοντας την έγκρισή τους ενώ θα αναρτηθούν στον σχετικό ιστότοπο που λειτουργεί.

Εντωμεταξύ, το ΔΣ της ΕΠΣΗ εφιστά την προσοχή των σωματείων στην αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, προκειμένου να αρχίσουν και να ολοκληρωθούν ομαλά τα πρωταθλήματα.

«Παρακαλούμε θερμά όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια, παράγοντες – προπονητές – ποδοσφαιριστές, διαιτητές, παρατηρητές και φιλάθλους να επιδείξουν την ίδια υπευθυνότητα, εφαρμόζοντας την αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής όπως οι υγειονομικές αρχές υποδεικνύουν. Παρακαλούμε να τηρείτε αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα, τόσο για τους αθλητές όσο και για τους εργαζόμενους στους αθλητικούς χώρους, εφαρμόζοντας αυστηρά όλους τους κανόνες υγιεινής με σχολαστικότητα.

Η αύξηση των κρουσμάτων που σημειώνεται τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας αλλά και στο νησί μας σημαίνει ότι η μάχη απέναντι στον άνισο πόλεμο με τον Covid 19, θα πρέπει να είναι διαρκής και δεν επιτρέπονται σε καμία περίπτωση σημάδια χαλάρωσης. Η ποδοσφαιρική κοινωνία των σωματείων της ΕΠΣΗ ας δώσουμε το παράδειγμα πειθαρχώντας στους κανόνες και τα αθλητικά υγειονομικά πρωτόκολλα που οι υγειονομικές αρχές ορίζουν», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΠΣΗ.

Τέλος, η ΕΠΣΗ υπενθυμίζει ότι σήμερα (3μμ) λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στα πρωταθλήματα και συγκαλεί σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα (6μμ) στα γραφεία της, όπου τα σωματεία της Β’ κατηγορίας θα καταθέσουν τις προτάσεις τους ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει