ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΕΝΔΙΑ: Αταλάντευτη στήριξη του Ισραήλ στην Ελλάδα

267

Τους κινδύνους που εγκυμονεί η παραβατικότητα της Τουρκίας για όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, για την ασφάλεια και τη σταθερότητα, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από το Ισραήλ, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι, στο πλαίσιο των διπλωματικών κινήσεων της Ελλάδας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, μετά τις συνομιλίες με τους Ισραηλινούς ανώτατους αξιωματούχους, ευχαρίστησε την ισραηλινή κυβέρνηση για την ξεκάθαρη θέση που έχει λάβει στο θέμα καταδικάζοντας τις τουρκικές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου.

Ωστόσο, στις επαφές του Νίκου Δένδια δεν συζητήθηκαν μόνο οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, αλλά και οι τρόποι εμβάθυνσης των σχέσεων των δύο χωρών, που όπως είπε «διανύουν την καλύτερη περίοδό τους».

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα ενεργειακής ασφάλειας, με έμφαση στον αγωγό EastMed, αλλά και για τη διμερή οικονομική συνεργασία και τις ευκαιρίες που ανοίγονται, είτε στο διμερές είτε στο πολυμερές πλαίσιο, ανάμεσα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στις ΗΠΑ, σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως επισήμανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Στο μεταξύ άλλο ένα μήνυμα ξεκάθαρης στήριξης στην Ελλάδα έστειλε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου με ανάρτησή του στο twitter μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Δένδια.

«Διευκρίνισα ότι βλέπουμε πολύ αρνητικά οποιαδήποτε ενέργεια βίας στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου από οποιονδήποτε παράγοντα περιλαμβανομένης της Τουρκίας» έγραψε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο κ. Νετανιάχου σημείωσε ότι «συμφωνήσαμε ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ θα συνεχίσουν να διευρύνουν τις οικονομικές όπως και τις τουριστικές και εμπορικές τους σχέσεις».

Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα διαβίβασε το μήνυμα ότι η παραβατικότητα της Τουρκίας αποτελεί κίνδυνο για όλες της χώρες της Μεσογείου και κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει