ΝΕΟΣ “ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ: Κλειστά μπαρ-εστιατόρια, το αδιαχώρητο σε πλατείες-παραλίες

186
Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Άδειασαν τα μπαρ και τα εστιατόρια, «πλημμύρισαν» οι πλατείες και οι παραλίες! Πώς να «μαντρώσεις»  Αύγουστο μήνα τόσο κόσμο, ντόπιους και ξένους επισκέπτες σε σπίτια και ξενοδοχεία;  Από τα Χανιά και το Ρέθυμνο μέχρι το Ηράκλειο, τη Χερσόνησο, τη Σητεία και σε πολλές άλλες περιοχές, ο κόσμος «ξεχύθηκε» στους δρόμους, στα πάρκα, σε πλατείες, σε παραλίες για να δροσιστεί,  να διασκεδάσει, να ξεσκάσει.

Όμως σε κάποιες περιπτώσεις ο συνωστισμός ήταν πραγματικά ανησυχητικός.

Πολλούς τους βρήκε το ξημέρωμα κάτω από τον έναστρο ουρανό αφού είχαν μεριμνήσει να πάρουν τις μπίρες  και τα αλκοολούχα τους και να ξενυχτήσουν… εναλλακτικά.πλατείες-παραλίες

Συμμόρφωση υπό τον φόβο του προστίμου

Μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα και στα μαγαζιά του Ηρακλείου (και της Κρήτης ολόκληρης) δεν κυκλοφορούσε ψυχή. Δεν πίστευαν στα μάτια τους τα κλιμάκια των αστυνομικών δυνάμεων που εξόρμησαν στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κοροναϊού.

Αστυνομικοί που εξόρμησαν στην πόλη του Ηρακλείου περιέγραψαν στην «Π»:

«Όλα πήγαν παραπάνω από καλά. Δεν υπήρξαν παρατράγουδα. Μεσάνυχτα τα μαγαζιά ήταν άδεια και κλειστά. Στη 1 τα ξημερώματα κάναμε ένα δεύτερο γύρο ελέγχου όμως δεν κυκλοφορούσε ψυχή. Οι δρόμοι θύμιζαν την περίοδο της καραντίνας».

Μοναδική εξαίρεση στην πόλη του Ηρακλείου ένα ίντερνετ καφέ, το οποίο βρέθηκε να λειτουργεί και επιβλήθηκε πρόστιμο. Κάτι ανάλογο συνέβη με κατάστημα και στην πόλη των Χανίων. Ήταν οι δύο εξαιρέσεις στον κανόνα της πρώτης ημέρας εφαρμογής του νόμου.

Στη Χερσόνησο και σε άλλες τουριστικές περιοχές αστυνομικοί σχολίασαν ότι επίσης δεν διαπιστώθηκε κάποια παραφωνία. Τα μαγαζιά είτε ήταν κλειστά είτε ήταν στη φάση κλεισίματος, χωρίς πελάτες όμως.

Οι έλεγχοι από πλευράς αστυνομίας θα συνεχιστούν  με αμείωτη ένταση αν και αυτές τις ημέρες στο πλάνο προστίθενται και οι εκκλησίες που γιορτάζουν ανήμερα της Παναγίας καθώς θα πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός, να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας με τις μάσκες και να τηρείται ο προβλεπόμενος αριθμός πιστών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει