Γιατί απορρίφθηκε από περιφερειακός ο Μανωλάκης;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΛΕΣΗ 4 2η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ JUNIOR ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ ΓΙΑ ΠΑΧΙΑΔΑΚΗ ΚΑΙ ΣΠΙΝΘΑΚΗ

353

Με έναν ομοσπονδιακό περιφερειακό προπονητή βόλεϊ έμεινε η Κρήτη μετά τις αποσπάσεις που ενέκρινε το Υπουργείο Παιδείας. Όπως έχουμε γράψει, έμεινε ο Νικήτας Νικητάκης. Η απόσπαση που είχε ζητήσει η ΕΟΠΕ και για τον Μανώλη Μανωλάκη δεν έγινε δεκτή με αποτέλεσμα να μην συνεχίζει.

Η ΑΘΛΕΣΗ, στην οποία είναι προπονητής, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση διαμαρτυρίας:

“Θλίψη μας προκάλεσε η ανακοίνωση της Γ.Γ.Α για τους περιφερειακούς προπονητές βόλεϊ στην Κρήτη και η απόρριψη του κου Μανωλάκη Μανόλη. Ο κος Μανωλάκης προσφέρει αφιλοκερδώς στο άθλημα ως περιφερειακός προπονητής από το 2013 και μετέπειτα ως αποσπασμένος από το σχολείο του ομοσπονδιακός προπονητής από το 2017.

Είναι πολλά χρόνια προπονητής στο σωματείο μας και γνωρίζουμε πολύ καλά την προσφορά του στο άθλημα. Όλη η Ελλάδα επίσης γνωρίζει τις παίκτριες που ανέδειξε και προώθησε στα μεγάλα σαλόνια του αθλήματος. Υπήρξε ανιδιοτελής εργάτης του αθλητισμού και θα εξακολουθεί να υπηρετεί το βόλεϊ ανεξάρτητα των επιλογών κάποιων.

Η ανάπτυξη στην Κρήτη θα χωλαίνει φέτος, μιας και οι δύο προπονητές μειώθηκαν σε έναν έχοντας να καλύψει μια τόσο μεγάλη έκταση σε ολόκληρο το νησί και στα αγόρια και στα κορίτσια. Απεναντίας με έκπληξη βλέπουμε άλλες περιοχές της Ελλάδας (μικρότερες σε έκταση από την Κρήτη), να έχουν 3 η 4 ομοσπονδιακούς, πράγμα που είναι εύλογο με τον κορωνοϊό, μιας και χρειάζονται παραπάνω προπονήσεις στους επίλεκτους αθλητές –τριες και σε μικρότερες ομάδες ατόμων. Τα γεωγραφικά κριτήρια ούτε καν ελήφθησαν υπ’ όψιν. Εμείς ως σωματείο ευχόμαστε καλή υπομονή και καλή θητεία στον μοναδικό ομοσπονδιακό ΠΛΕΟΝ της Κρήτης, Νικητάκη Νικήτα και θα διευκολύνουμε κατά το δυνατόν το έργο του. Ευχόμαστε όμως να σταματήσει κάποια στιγμή , η υποτίμηση του Κρητικού βόλεϊ”.

Οι αθλητές που πήραν την 2η θέση με τους προπονητές τους

Ενίσχυση

Η ΑΘΛΕΣΗ ως γνωστόν δεν θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών για οικονομικούς λόγους αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να ενισχύεται. Έτσι απέκτησε τις εξής: Κορίνα Αργύρη διαγώνιος από ΟΦΗ, Μαριάννα Μπορμπαντωνάκη από ΟΦΗ και Κωνσταντίνα Λορέντζου από ΟΦΗ ενώ εντάχθηκαν στο τμήμα και οι “μικρές” Εβίτα Μπελενιώτη και Ελευθερία Κουτσαυτάκη.

Αντίθετα δόθηκαν στον ΟΦΗ η Άρια Τζανακάκη και η Χριστίνα Μαυρέα στον Πήγασο.

* Συνεχίζεται η μεταμορφική ενίσχυση του Νέου ΟΠΕ Ρεθύμνου ο  οποίος πρόσθεσε στο έμψυχο δυναμικό του την 30χρονη ακρααία Γεωργία Γκότση (1,78μ.).

Επιτυχία στο μπιτς βόλεϊ

Στην Κυανή Ακτή Πρέβεζας έγιναν οι τελικοί του μπιτς βόλεϊ junior North Area με τους Ηρακλειώτες Μάνο Παχιαδάκη και Κίμωνα Σπινθάκη να παίρνουν την 2η θέση.

Στον τελικό προηγήθηκαν 1-0 σετ αλλά έχασαν 2-1 από τους Κουρτίδη – Καφούρα.

Στον ημιτελικό είχαν νικήσει 2-0 τους Μπαλίνη και Ρεσήμη. Προπονητές ήταν οι Γιώργος Αναστασάκης και Μιχάλης Καπαρουνάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει