ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ: Μαζικά τεστ ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

180

Σφοδρή πολιτική επίθεση εξαπολύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Φαιστού με αφορμή τις εξελίξεις στην περιοχή μετά τα κρούσματα κοροναϊού. Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει, «έπρεπε να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και να ξεχειλίσει η αγανάκτηση του κόσμου, για να κατέβει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κ.Υ. Μοιρών, προκειμένου να διενεργήσει μερικές δεκάδες τεστ, σε άτομα από τον περίγυρο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και μάλιστα όχι σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου.

Πού είναι τα μαζικά τεστ, ειδικά σε μια περιοχή που υποδέχεται επισκέπτες και τουρίστες, τη στιγμή που η επιστημονική κοινότητα τονίζει ότι η πανδημία δεν θα τελειώσει εύκολα, θα ζήσουμε νέα κύματά της; Ποια είναι η δυνατότητα, με δεδομένη την τραγική υποστελέχωση, του Κέντρου Υγείας Μοιρών να αντιμετωπίζει έκτακτες καταστάσεις; Οι υποσχέσεις της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ για ελάχιστους συμβασιούχους, προσωρινούς εργαζόμενους, θα λύσουν το πρόβλημα της τραγικής υποστελέχωσης και των δραματικών ελλείψεων;»

Στη σχετική ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπογραμμίζεται ότι «δυστυχώς η συζήτηση για τα απαραίτητα μέτρα, περιορίζεται από τη δημοτική αρχή και τους τοπικούς αρμόδιους φορείς μόνο στην «ατομική ευθύνη», όπως την περιορίζουν και η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας.

Το γεγονός των τραγικών ελλείψεων του Κέντρου Υγείας Μοιρών και των άλλων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας στο δήμο Φαιστού, όπως και των νοσοκομείων του νομού, βρίσκεται στα ψιλά γράμματα των μέτρων και των δημόσιων δηλώσεων. Είναι τεράστιες οι ευθύνες που έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, όπως και η τωρινή της ΝΔ, για την απαξίωση και την υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των δημοτικών αρχών, όπως και της τωρινής, που συγκαλύπτουν τις κυβερνητικές ευθύνες, που αποκρύβουν την ανθυγιεινή πολιτική ΕΕ- κυβερνήσεων και γίνονται χειροκροτητές της. Οι συστάσεις περί ατομικής ευθύνης στην τήρηση των επιστημονικών οδηγιών και κανόνων, που είναι επιβεβλημένοι, δεν αναπληρώνουν τα άμεσα και ουσιαστικά μέτρα, για την αποτελεσματική προστασία του λαού από την πανδημία.

Επιβεβαιώνεται εδώ και μήνες ότι ο «χρόνος που κερδήθηκε», όπως έλεγε η κυβέρνηση, από την υπεύθυνη στάση που κράτησε ο λαός μας, δεν αξιοποιήθηκε για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Δεν αξιοποιήθηκε ώστε να εξοπλιστούν τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία με υγειονομικό προσωπικό και να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες υποδομές».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει