ΠΑΓΝΗ: Προληπτική καραντίνα ζητούν οι εργαζόμενοι

333

Να τεθούν σε προληπτική «καραντίνα» όλοι οι εργαζόμενοι που είχαν στενή επαφή και υψηλού κινδύνου έκθεση με επιβεβαιωμένα κρούσματα και να παρθούν πρόσθετα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και ασθενών στις δημόσιες μονάδες υγείας, ζητά το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ. Όπως αναφέρει: «Τα πρόσφατα περιστατικά στην Πνευμονολογική Κλινική και στο ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ ασθενών  με θετικό αποτέλεσμα στον επαναληπτικό μοριακό έλεγχο για SARS-CοV-2 (ενώ το πρώτο δείγμα ήταν αρνητικό), αναδεικνύουν, για άλλη μια φορά, την επείγουσα ανάγκη για άμεση λήψη πρόσθετων μέτρων για την προστασία της υγείας εργαζομένων και ασθενών».

Το σωματείο σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Ζητάμε να προχωρήσετε άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε:
  • Να ισχύει 14ήμερη καραντίνα για το προσωπικό των υπηρεσιών υγείας με υψηλού κινδύνου έκθεση, σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, όπως ισχύει και για τις στενές επαφές των κρουσμάτων στον υπόλοιπο πληθυσμό.
  • Να γίνεται προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος όλων των ασθενών που εισάγονται στα δημόσια νοσοκομεία, για να προληφθεί η μετάδοση από ασυμπτωματικούς/προσυμπτωματικούς νοσούντες στους εργαζόμενους και τους υπόλοιπους ασθενείς.
  • Να γίνεται συστηματική περιοδική εξέταση του συνόλου των εργαζομένων με επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2 και καταγραφή και αναγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και τον ασφαλιστικό φορέα της επαγγελματικής ασθένειας – λοίμωξη από τον νέο κοροναϊό».
Μπορεί επίσης να σας αρέσει