ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ: Συνέχεια των κοινωνικών προγραμμάτων εκπαίδευσης

149

Τη συνέχιση των κοινωνικών προγραμμάτων εκπαίδευσης τη νέα σχολική περίοδο με την παροχή δωρεάν μαθημάτων ξένων γλωσσών και αθλητικών δραστηριοτήτων ανακοίνωσε χθες η Περιφέρεια Κρήτης. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει άμεσα να σπεύσουν να καταθέσουν τους φακέλους με τις αιτήσεις τους και όλα τα συνοδευτικά δικαιολογητικά.

Ειδικότερα η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης γνωστοποίησε χθες ότι θα συνεχιστεί η εφαρμογή των Κοινωνικών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και τα αθλητικά σωματεία της περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και για το σχολικό έτος 2020-2021.

Η αγαστή συνεργασία αυτή που έχει ξεκινήσει από το έτος 2013 έχει συμβάλει τα μέγιστα προς όφελος των παιδιών της Π.Ε. Ηρακλείου, που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να συμμετέχουν ισότιμα και χωρίς κοινωνικό στιγματισμό στο αναφαίρετο δικαίωμά τους στη γνώση.  Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από 10 Αυγούστου 2020 έως και 10 Σεπτεμβρίου 2020 στην υπηρεσία μας, επί της οδού Τηλεμάχου Πλεύρη 2 (περιοχή Ανάληψη) στο Ηράκλειο.

Τα κοινωνικά προγράμματα αφορούν: εκπαίδευση μαθητών στις ξένες γλώσσες  στήριξη μαθητών Λυκείου στην προετοιμασία τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις (αποκλειστικά για τη Γ΄ Λυκείου) και εκπαίδευση μαθητών, ηλικίας από 6 ετών έως 12 ετών, σε εκμάθηση αθλήματος.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι η αίτηση, ένα αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, ένα εκκαθαριστικό οικονομικού έτους 2019, και ένα έντυπο Ε1 και Ε9. Για την εκμάθηση αθλήματος είναι απαραίτητη η ιατρική βεβαίωση ικανότητας άθλησης (από καρδιολόγο), η οποία θα προσκομιστεί στο αθλητικό σωματείο μετά την επιλογή των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα. Άλλα δικαιολογητικά προαιρετικά, εφόσον συντρέχουν λόγοι είναι ιατρική γνωμάτευση, βεβαίωση ανεργίας, απόφαση επιμέλειας ανηλίκων, ενοικιαστήριο/απόδειξη πληρωμής στεγαστικού δανείου Α΄ κατοικίας. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2813-410.709, -708, -712, -736 και στον ιστότοπο www.crete.gov.gr (ενότητα ανακοινώσεις) της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει