Ζητούν παρέμβαση του Υπουργείου για τις χωματερές

244

Την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρακόπουλου ζητά με ανακοίνωσή της, η «Κίνηση Πολιτών για ένα καθαρό Ηράκλειο», προκειμένου να δοθεί διέξοδος στο οξύ πρόβλημα που καταγράφεται σε ό,τι αφορά την αποκομιδή των σκουπιδιών, με αποτέλεσμα όπως καταγγέλλει, η πόλη να έχει γεμίσει από ανεξέλεγκτες χωματερές.

Με ανοικτή επιστολή της προς τον υπουργό τονίζει μεταξύ άλλων ότι «τα τελευταία χρόνια ξεφυτρώνουν συνεχώς χωματερές στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, ένα Δήμο που διαθέτει ένα από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ευρώπη (την Κνωσό), το Μουσείο Ηρακλείου (το δεύτερο σε επισκεψιμότητα μετά το Μουσείο Ακρόπολης), και ασφαλώς αποτελεί τη μεγάλη πύλη εισόδου επισκεπτών στη χώρα μας και τη βιτρίνα του τουρισμού μας προς τα έξω.

Παρόλα αυτά, οι χωματερές εδώ και εκεί εξελίσσονται σε μόνιμο αποκρουστικό φαινόμενο, το οποίο ως δημότες και πολίτες δεν μπορούμε να ανεχθούμε. Ο δρόμος που συνδέει την Κνωσό με τη Φαιστό που θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα επιμελημένος και δενδροφυτεμένος ένθεν και ένθεν λόγω της ιστορίας που κουβαλάει και των χιλιάδων διερχομένων καθημερινά, ντόπιων και ξένων επισκεπτών, αποτελεί τόπο αποκομιδής σκουπιδιών, τόσο καθ’όλο του το μήκος όσο και σημειακά αλλά και λίγο έξω από αυτόν».

Στην επιστολή της η κίνηση «Πολιτών για ένα Καθαρό Ηράκλειο», τονίζει με νόημα ότι απευθύνθηκε επανειλημμένως στο Δήμο και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο αλλά και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, όμως λύση στο πρόβλημα δεν φαίνεται να υπάρχει. Παρά τις δεκάδες προτάσεις που καταθέσαμε, η απάντηση ήταν πάντα αρνητική. «Τίποτε δεν μπορεί να γίνει, η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει και το μόνο που πρέπει να γίνει είναι, εμείς οι πολίτες να την αποδεχθούμε ως αναπόφευκτο φυσικό φαινόμενο».

Στην επιστολή τονίζεται ότι τα δεδομένα αυτά μας προσβάλλουν όλους, καθώς εκτός των άλλων δείχνουν και έλλειψη πολιτισμού και διαχείρισης καθώς ακόμη και το απλούστερο απουσιάζει: ο αριθμός των κάδων είναι υποπολλαπλάσιος των απαιτούμενων και δίπλα σε κάθε κάδο υπάρχει τουλάχιστο ισοδύναμη ποσότητα σκουπιδιών που την παίρνει ο αέρας και βεβηλώνει ολόκληρο τον τόπο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει