Μετά την τρικυμία, η νηνεμία στον ΟΦΗ

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ

339
Προβληματισμός στον ΟΦΗ απο τις αντιδράσεις για την αλλαγή του σήματος

Μετά την τρικυμία η νηνεμία στον ΟΦΗ. Η απόφαση για αλλαγή σήματος προκάλεσε πολλές αναταράξεις με τις αντιδράσεις να είναι πολλές και κάποιες από αυτές  να ενοχλούν τον Μιχάλη Μπούση, αλλά τις τελευταίες ώρες γίνεται προσπάθεια από όλες τις πλευρές για να πέσουν οι τόνοι. Μάλιστα από κύκλους της διοίκησης διέρρευσε ότι «η κακοπροαίρετη κριτική, η ενορχηστρωμένη και δόλια επίθεση από δήθεν τιμητές και αποτυχημένους σωτήρες της ΠΑΕ, έχουν κάνει έξω φρενών τον Μπούση» σε σημείο που το Σάββατο να ακυρώσει όλα τα προγραμματισμένα του ραντεβού και να συγκαλέσει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Περισσότερο αυτό που ενόχλησε τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ δεν ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου αλλά τοποθετήσεις επωνύμων πρώην στελεχών της ομάδας. Αρχικά είχε διαρρεύσει ότι ο Μιχάλης Μπούσης θα αναχωρούσε εσπευσμένα σήμερα από το Ηράκλειο αλλά χθες έγινε γνωστό ότι θα είναι παρών στην σημερινή πρώτη της ομάδας το απόγευμα στο ΒΑΚ και μάλιστα θα κάνει και δηλώσεις. Θέμα πάντως αποχώρησης του πάντως  όπως άφησαν κάποιοι να εννοηθεί δεν υφίσταται.

Για το θέμα του σήματος πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ Μιχάλη Μπούση και του ομολόγου του του Ερασιτέχνη Γιάννη Δανδάλη, στο περιθώριο της Γ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925.

Ο κ. Δανδάλης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, για την απόφαση της  αλλαγής σήματος, ωστόσο όπως είπε και στον κ. Μπούση κατανοεί μια σειρά από λόγους, για τους οποίους η  ΠΑΕ ΟΦΗ επιθυμεί για τη δημιουργία μιας νέας εταιρικής ταυτότητας. Από την άλλη ξεκαθάρισε ότι το μητρικό σήμα του ΟΦΗ θα συνεχίσει να υφίσταται, μέσω του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, σε όλα τα σπορ. Αντίθετη άποψη πάντως φέρεται να έχει  ο γενικός γραμματέας του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Παναγιώτης Σπυριδάκης  ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του αλλά και από μέλος του Δ.Σ διαμαρτυρόμενος για  τις διαδικασίες που προηγήθηκαν για την αλλαγή του σήματος από την ΠΑΕ ΟΦΗ.

Αντίθετοι αλλά στηρίζουν οι οργανωμένοι

Δυο ανακοινώσεις εξέδωσαν οι οργανωμένοι μετά την παρουσίαση του νέου σήματος. Στην πρώτη με οργισμένο ύφος εξέφρασαν την αντίθεση τους τονίζοντας ότι γι  αυτούς θα υπάρχει σαν σήμα μόνο η ασπίδα, ενώ στην δεύτερη επιτίθενται στον Σύλλογο Παλαιμάχων μιλώντας για «μαϊντανούς» και τόνισαν ότι στηρίζουν την διοίκηση Μπούση. Χαρακτηριστικά στην πρώτη ανακοίνωση αναφέρουν ότι «Σαν οργανωμένο οπαδικό κίνημα του Ομίλου Φιλάθλων Ηρακλείου, γνωρίζοντας,  την τεράστια ιστορία του συλλόγου και βιώνοντας ένα μεγάλο μέρος απ  αυτή πολλές γενιές Ομιλιτών,  εκφράζουμε πίκρα, απογοήτευση και οργή γι’ αυτό το τεράστιο ιστορικό λάθος το οποίο διαπράξατε.

Απαιτούμε άμεσα την αφαίρεση αυτού του εκτρώματος…Υποσχόμαστε ότι, οι νέες γενιές οπαδών θα μεγαλώσουν όπως μεγαλώσαμε κι εμείς!!!Με αυτό το έμβλημα! Με αυτό το σήμα βαθιά ριζωμένο μέσα στη ψυχή μας!!!!»

Στην δεύτερη ανακοίνωση απευθυνόμενοι κυρίως στους Παλαιμάχους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Δεν σας αναγνωρίζουμε και δεν θα σας επιτρέψουμε να εκμεταλλευτείτε κανένα γεγονός, για προσωπικό σας συμφέρον και όφελος. Σαν Θύρα 4, από την αρχή στηρίζαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το πρότζεκτ της ομάδας και τον Μιχάλη Μπούση, όπως είμαστε εδώ για να εκφράζουμε και τους προβληματισμούς μας, αλλά και διαφωνίες σε θέματα που θα προκύψουν. Αυτό κάναμε και σήμερα γιατί είμαστε παρόντες! Εσείς μαϊντανοί που ξεφυτρώσατε από το πουθενά για να εκμεταλλευτείτε, αλλά και να δημιουργήσετε καταστάσεις και επίσημα πλέον θα μας βρείτε ξαφνικά μπροστά σας!»

Αναβολή στην συνάντηση των Παλαιμάχων

Μετά απ΄  όλα αυτά  δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 12 Αυγούστου  στη “Θύρα 1” του Γεντί Κουλέ, συγκέντρωση,  από τον Σύλλογο Παλαίμαχων.

Αρχικά ο Σύλλογος Παλαιμάχων του ΟΦΗ εξέφρασε με έντονο τρόπο την αντίθεση και τη δυσαρέσκεια για την αλλαγή σήματος της ομάδας αναφέροντας χαρακτηριστικά στην πρώτη ανακοίνωση «Κύριοι της ΠΑΕ, σκοτώσατε την ιστορία του ΟΦΗ» και καλούσε τα μέλη του και όλους τους Προέδρους, συμβούλους και παράγοντες την Τετάρτη (12/8) στις 18.00 στα γραφεία στην “Θύρα 1”.

Ωστόσο σε νέα ανακοίνωση ο Σύλλογος Παλαιμάχων κάνει γνωστό ότι αναβάλλει την συνάντηση λόγω Δεκαπενταύγουστου και θα γίνει σε άλλη ημερομηνία ενώ επιτίθεται κατά των οργανωμένων που μίλησαν για «μαϊντανούς» και  τους κατηγόρησε ότι έκαναν «κωλοτούμπα». Τονίζει ότι «οι μαϊντανοί έβαζαν ενέχυρο τα σπίτια τους, χάσανε περιουσίες και μπήκαν φυλακή» ενώ απευθυνόμενος στην διοίκηση τονίζει ότι «είμαστε μόνο ΟΦΗ, στηρίζουμε την εκάστοτε διοίκηση και θέλουμε πάντα το καλό της ομάδας.  Και τώρα στηρίζουμε Μπούση και τα παιδιά που απαρτίζουν το Δ.Σ αλλά έχουν κάνει λάθος στο θέμα του σήματος και πιστεύουμε να το διορθώσουν».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει