ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΚΟΣ ΜΠΟΦΩΡ: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ανατροπή της απόφασης

270

Συντονίζει το βηματισμό του με τους τοπικούς φορείς ο Όμιλος Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών «Ηράκλειο», προκειμένου να αποκαταστήσει το μείζον θέμα που έχει ανακύψει  μετά την απόφαση του ΚΑΣ για να καταργηθεί η σκάλα προς τα γήπεδα τένις, στη Δ.Μποφώρ. Πρόκειται για μια εξέλιξη που ουσιαστικά ακρωτηριάζει τη λειτουργία του Ομίλου, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι οδηγείται στη βίαιη διακοπή της δραστηριότητας του. Το όλο θέμα πρόκειται αύριο να τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου το όργανο να πάρει θέση και σε συνεργασία και με άλλους τοπικούς φορείς, με σκοπό να ανατραπεί η επίμαχη απόφαση, για την οποία είναι ευθέως εκτεθειμένος και ο Δήμος Ηρακλείου. Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Ηρακλείου και συγκεκριμένα η Τεχνική Υπηρεσία συναίνεσε εγγράφως με την τοπική Αρχαιολογία, προκειμένου να  καταργηθεί η σκάλα, που ουσιαστικά δημιουργεί μείζον θέμα, αποδιοργανώνει τη λειτουργία του Ομίλου αφού αποκόπτεται η σκάλα που συνδέει τις εγκαταστάσεις του «Ηράκλειο» Ο.Α.Α. με τα γήπεδα τένις που βρίσκονται μέσα στην τάφρο.

Ήδη το όλο θέμα οδηγείται στη Βουλή, καθώς οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την παρέμβαση της αρμόδιας υπουργού κ. Λ. Μενδώνη,  επισημαίνοντας ότι αυτή η αρνητική απόφαση του Κ.Α.Σ. ακυρώνει στην ουσία τη δυνατότητα χρήσης των γηπέδων – στα οποία αθλείται πλήθος πολιτών, όλων των ηλικιών, εδώ και δεκαετίες – για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως είναι γνωστό, ήδη ο Όμιλος έχει αντιδράσει έντονα για τη μεθόδευση να μην υπάρχει πρόσβαση στα γήπεδα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “είναι προφανής η αδυναμία λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης” μετά την απόφαση του ΚΑΣ για να καταργηθεί η σκάλα προς τα γήπεδα τένις, που φαίνεται ότι μεθοδεύτηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και την Αρχαιολογία. Ο Όμιλος αντισφαίρισης με το έγγραφο του ζητά από όλους τους φορείς, το Δήμο, την Περιφέρεια, την Αρχαιολογία και τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες να συνδράμουν για να αλλάξει η απόφαση. Η μη ύπαρξη σκάλας και πρόσβασης «καθιστούν αδύνατη την αθλητική δραστηριότητα εκατοντάδων παιδιών της ακαδημίας τένις. Παράλληλα είναι ανέφικτη η διοργάνωση σημαντικών διεθνών, ευρωπαϊκών και εθνικών τουρνουά που αναθέτει η Ε.Φ.Ο.Α. στον Όμιλο. Η απόφαση  αφαίρεσης της άμεσης πρόσβασης προς  τα γήπεδα που βρίσκονται στην τάφρο υποχρεώνει παιδιά, νέους και νέες  αθλητές/τριες, τους λειτουργούς του αθλήματος, όπως γιατρούς, προπονητές, συνοδούς, διαιτητές, να διανύουν απόσταση μέσω δημόσιας οδού 550 τουλάχιστον μέτρων, είτε επιλέγοντας τη βόρεια διαδρομή Δουκός Μποφώρ- Εφέσου, είτε τη νότια Δουκός Μποφώρ- Ικάρου (ακόμα και σε περιπτώσεις επειγουσών αναγκών). Καθίσταται προφανής η αδυναμία λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης. Με βάση τα παραπάνω θα κατατεθεί άμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το δίκαιο αίτημα για την τροποποίηση της απόφασης που αφορά τα άρθρα 2 και 3 για εξαιρετικά σημαντικούς λόγους ασφάλειας μικρών αθλητών και λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει