“ΒΑΚΧΙΟΝ’’ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΧΑΝΙΩΝ Έκθεση φωτογραφίας για τη χαρά της ζωής

163

Η έκθεση σύγχρονης  φωτογραφίας «Βάκχιον» εγκαινιάζεται σήμερα  Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, από τις 18:00 έως τις 22:00, στην Αίθουσα Τέχνης Match More, Δημοκρατίας 351, Πλατανιάς, Χανιά, Κρήτη.

Επιμέλεια: Δρ Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος και Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μαγδαληνή Βογιατζή, Δημοσθένης Γαλλής, Νίκος Γιαβρόπουλος, Νίκος Καμπιανάκης, Βασίλης Καρκατσέλης, Δήμητρα Κουφάκη, Γιώργος Μπαλαδάκης, Νίκος Μπασιάς, Θόδωρος Μπρουσκομάτης, Μιχάλης Πολυχρονάκης, Βαγγέλης Πουλής, Θεόφιλος Σγουρόπουλος, Χρήστος Τσουμπλέκας και Κωνσταντίνος Φίσερ.

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Χαρά Δασκαλάκη, Σπύρος Ζερβουδάκης, Μιχάλης Καλαϊτζάκης, Κατερίνα Καλογεράκη και Έφη Τσακρακλίδου.

Η έκθεση οργανώνεται από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον σε συνεργασία με την Αίθουσα Τέχνης Match More.

Η έκθεση σύγχρονης φωτογραφίας «Βάκχιον» αρχικά σχεδιάστηκε για να παρουσιαστεί την άνοιξη του 2020 στο Φεστιβάλ Οίνου «ΟινοΚρητικά 2020» αλλά λόγω των γνωστών επιπτώσεων της πανδημίας δεν έγινε εφικτό.

Η έκθεση με την τωρινή της παρουσίαση ανοίγει ένα διάλογο αντίστιξης με τις κοροναϊκές ημέρες του φόβου, του εγκλεισμού και της εσωστρέφειας που κυριαρχούν στην καθημερινότητά μας. Οργανώνεται για να μας θυμίζει τη χαρά της ζωής που σήμερα πρέπει να προστατεύσουμε και αύριο να απολαύσουμε ξανά με περισσότερη ορμή και ενέργεια.

Κατά την επίσκεψη των φιλότεχνων στην έκθεση θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Η έκθεση συνοδεύεται από έγχρωμο, δίγλωσσο (ελληνικά, αγγλικά) κατάλογο με εισαγωγή, σχόλια και εκτενή κείμενα τεκμηρίωσης από τους επιμελητές ενώ ταυτόχρονα εικονογραφεί πλήρως όλα τα εκθέματα.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη   έως 6 Σεπτεμβρίου 2020. Ανοικτά κάθε μέρα 12:00-22:00 με ελεύθερη είσοδο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει