Τοιχογραφία 14 επί 26 μέτρα φιλοτεχνεί ο AIVA στις Μοίρες

137

Μία τοιχογραφία στην περιοχή της Νότιας Κρήτης,  φιλοτεχνείται και φέτος με τη διοργάνωση της  Street Painting Team, στο πλαίσιο του project “Breakin The Wall.

Αυτή τη φορά  φιλοξενούμενος  είναι ο  Mural καλλιτέχνης AIVA από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα από της 2 Αυγούστου έχει ήδη ξεκινήσει να φιλοτεχνείται   μια τοιχογραφία 14 επί  26 μέτρα, σε κεντρικό κτήριο της  περιοχής Μοίρες του Δήμου Φαιστού.

Ο AIVA έχει σπουδάσει ελεύθερο σχέδιο ήδη έχει στο ιστορικό του 10 χρόνια εμπειρίας σε τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας. Αυτό που τον έκανε να ξεκινήσει τις τοιχογραφίες, είναι η μελέτη του πάνω στην ελληνική γραμματεία και στα αρχαία ελληνικά κείμενα. Ξεχωρίζεις την ιδιαίτερη τεχνοτροπία  του AIVA καθώς τα  στοιχεία που υπάρχουν σε όλα τα σχέδια του απαρτίζονται από ελληνικές λέξεις, ή ονόματα, αριθμούς και γεωμετρία  ή στερεομετρία, όλα αυτά τα στοιχεία βγάζουν τα νοήματα που οι Έλληνες τα κωδικοποιούσαν με αριθμούς η με γράμματα μιας και εκεί βρίσκεται η μνήμη η αλλιώς η Μνημοσύνη που θέλουν να σκοτώσουν για να χαθεί αυτή η γλώσσα και με μαθηματική ακρίβεια και οι Έλληνες. Τα κτήρια μέχρι στιγμής  που έχει υλοποιήσει, βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και το κυριώτερον είναι ότι βρίσκονται σε δημόσιο χώρο, που σημαίνει πως λειτουργεί εκπαιδευτικά προς όλους. Έχει συνεργαστεί με τον διακεκριμένο αστροφυσικό Δημήτρη Νανόπουλο για την υλοποίηση μιας επταόροφης πολυκατοικίας με θέμα το Πολυσύμπαν και με διάφορα φεστιβάλ τέχνης όπως στη Σύρο στην Αθήνα και στην Κύπρο.

Το έργο πραγματοποιείται με τη χορηγία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Γερμανίας  «Ζευς». ‘’Ο Σύλλογος  Ζευς -επισημαίνεται σε ανακοίνωση-στηρίζει κάθε μορφή τέχνης που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και έχουμε την χαρά να συνεργαζόμαστε για πρώτη φορά, καθώς είναι ένας νεοσύστατος σύλλογος  από της 19/5/2020 και επέλεξαν να στηρίξουν την προσπάθεια της Street Painting Team και συγκεκριμένα το  έργο του καλλιτέχνη AIVA..”

 Καλλιτέχνης :AIVA

https://www.facebook.com/aivagr/  

Διοργάνωση :Street Painting Team

https://www.facebook.com/StreetPaintingTeam/?ref=aymt_homepage_panel&eid=ARCDZMX_wMWeRFDM8JeIeqYYNbUOQcViluz4zxTpo6bBlBfCsFjhEonf-BhQb4fyv6YLcWUpSK2KDxvv.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει