Κυβέρνηση και κοροναϊός

199
Toυ Στέλιου Χαλκιαδάκη*

Μετά τις τελευταίες  εκλογές έγινε κυβέρνηση η ΝΔ με αρχηγό τον κ. Κ. Μητσοτάκη. Μια κυβέρνηση που μου έδωσε ένα αίσθημα ανακούφισης ύστερα από τον αρμαγεδδώνα της δήθεν αριστερής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να ονομάζεται αριστερά, χωρίς αιδώ, που κυβέρνησε σε βάρος του λαού, το κόψιμο των μισθών και συντάξεων. Μιας αριστεράς που ο κουμουνιστής κατά τα λεγόμενα του, ο κύριος με τη γραβάτα και το μαντηλάκι, επινόησε την προσωπική διαφορά ούτως ώστε σε μελλοντικές αυξήσεις στις συντάξεις να μην αυξάνονται αλλά να μειώνεται η προσωπική διαφορά. Αριστερά που οι προκάτοχοί τους διέσπασαν  το κομμουνιστικό κίνημα ως ΚΚΕ Εσωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ.

Ήρθε λοιπόν η ΝΔ με αρχηγό τον κ. Μητσοτάκη μια προοδευτική για το καπιταλιστικό σύστημα κυβέρνηση με πολλά δείγματα γραφής που δεν χρειάζεται να αναφέρω (επιστροφή αναδρομικών των επικουρικών συντάξεων, επιστροφή μέχρι τέλους το 2020 αναδρομικών στην απόφαση του ΣτΕ, αύξηση από τον Οκτώβρη το 2020 στις συντάξεις όσοι έχουν εργασθεί από 30 έτη +1 ημέρα κ.λπ.).

Μετά από μερικούς μήνες ήρθε στον κόσμο ο κοροναϊός.

Η ΝΔ τα πήγε περίφημα με τα μέτρα που έλαβε κάνοντας την Ελλάδα περήφανη σ’ όλο τον κόσμο  διότι είχαμε τα ολιγότερα κρούσματα. Και εδώ της αξίζουν συγχαρητήρια.

Οφείλομε όμως να την επικρίνουμε για την χαλαρότητα των μέτρων που έδειξε από τις αρχές του Ιούλη περίπου και ενδεικτικά αναφέρω:

1) Επέτρεψε στα beach bar και city bar χωρίς να επιβάλλει αυτό που χθες ανήγγειλε οι θαμώνες να είναι όρθιοι. Αποτέλεσμα αύξηση των κρουσμάτων.

2) Άφησε απεριόριστο αριθμό στους γάμους, βαπτίσεις, τελετές και μόνο προχθές ανήγγειλε ότι επιτρέπονται μόνο 100 άτομα.

3) Επέτρεψε συναυλίες και παραστάσεις σε κλειστούς αλλά και ανοικτούς χώρους (Ολυμπιακό Στάδιο Ηρώδειο, Επίδαυρο) δεν επέτρεψε όμως να πηγαίνει ο κόσμος στα γήπεδα. Σ’ αυτό φάνηκε κομπλεξική.

Προχθές άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να επικαλείται το φιλότιμο των Ελλήνων. Μα κ. Κυριάκο αυτό είναι σαν να είμαστε αφελείς. Μα και βέβαια οι πλείστοι των Ελλήνων έχουν φιλότιμο και υπακούουν στα μέτρα οι άλλοι όμως οι λίγοι; Τι φταίμε οι πολλοί να την πληρώνομε εξαιτίας των ολίγων; Πάταξέ τους.

Μετά τις 15 Αυγούστου οι τελετές, γάμοι κ.λπ. θα γίνονται με 100 άτομα. Γιατί 100 και όχι 15;

4) Γιατί αυξήθηκε το ποσοστό πληρότητας στα πλοία στο 80%;

Καταλαβαίνω ότι μερικά μέτρα γίνονται χάριν της οικονομίας. Αυτό όμως έχει επιπτώσεις στην υγεία.

Πάρτε αυστηρότερα μέτρα στους μη φιλότιμους στέλνοντας τους στον εισαγγελέα με νόμο που θα ψηφίσετε.

Όπως περάσαμε το Πάσχα διαφορετικά από τα προηγούμενα ας περάσουμε το καλοκαίρι λίγο διαφορετικά.

Χωρίς πο0λλές μαζώξεις διότι αν τα κρούσματα αυξηθούν τότε όχι μόνο η υγεία θα πάει περίπατο αλλά και η επόμενη χρονιά.

*Ο Στέλιος Χαλκιαδάκης είναι συνταξιούχος προϊστάμενος Ολυμπιακής ΑΕΔ.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει