ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ 68 ΣΤΟ ΝΗΣΙ: Τέσσερα τα νέα κρούσματα στην Κρήτη

1,897
Της Αννας Κωνσταντουλάκη

Τα 68 έφθασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, στην Κρήτη. Τέσσερα καινούρια κρούσματα Covid-19 καταγράφηκαν χθες στους νομούς Ηρακλείου και Χανίων και οι ασθενείς παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους ενώ γίνεται ινχηλάτηση των επαφών τους.

Ζευγάρια σε καραντίνα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, θετικό στην κοροναϊό βρέθηκε ζευγάρι ηλικιωμένων που έκανε διακοπές σε χωριό της Μεσσαράς. Το ζευγάρι τις τελευταίες ημέρες συμμετείχε σε πολλές δραστηριότητες και είχε επαφές με πολύ κόσμο σε θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα παρουσίασε πυρετό, ενώ ο σύζυγός της δεν είχε συμπτώματα. Και οι δύο έκαναν το τεστ στο ΠΑΓΝΗ και ενημερώθηκαν ότι είναι θετικοί και πρέπει να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η κατάσταση τής υγείας τους είναι καλή,  ενώ έχουν καθημερινή επικοινωνία με γιατρό του νοσοκομείου.

Μετά από επικοινωνία των τοπικών φορέων με τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, ενημερώθηκαν ότι αρχίζει η ιχνηλάτηση των επαφών του ζευγαριού που ήρθε από την Αθήνα για διακοπές στο χωριό της Μεσσαράς εδώ και περίπου 1 μήνα. Να σημειωθεί ότι για ψυχολογικούς λόγους, καθώς οι κάτοικοι ανησυχούν, στο χωριό έγινε απολύμανση.

Εντωμεταξύ, δύο άνδρες 42 και 45 ετών βρέθηκαν θετικοί στα Χανιά και παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας απ’ αυτούς εργάζεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης. Θετική είναι και η σύζυγός του. Και οι δύο είναι σε καλή κατάσταση και παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους. Ήδη έχει αρχίσει ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Πήραν εξιτήριο

Να σημειωθεί ότι εξιτήριο πήραν η σύζυγός του 70χρονου που νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ και ακόμη ένας ιερομόναχος και μια 45χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Χανίων.

Παραμένουν για νοσηλεία

Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ παραμένει ο 70χρονος, ο οποίος ωστόσο δεν είναι διασωληνωμένος, και ο 31χρονος Γερμανός τουρίστας που όπως έχει γράψει η “Π” μεταφέρθηκε από το ξενοδοχείο καραντίνας στο νοσοκομείο Χανίων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει