Το φετινό καλοκαίρι είναι στοίχημα για τα επόμενα

ΑΥΤΟΨΙΑ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

168

Τουλάχιστον δύο με τρεις φορές ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, απευθυνόμενος χθες στους φορείς του λιμανιού τόνισε ότι το φετινό καλοκαίρι αποτελεί στοίχημα και για τα επόμενα ως προς τη διαχείριση της δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε παγκοσμίως.

Ο κρητικός υπουργός δεν επέλεξε τυχαία να επισκεφθεί το λιμάνι του Ηρακλείου για να στείλει το μήνυμα του για τους ελέγχους με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας. Τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου έχουν ριχθεί με μεγάλη υπευθυνότητα στη μάχη τήρησης των μέτρων αποτροπής της διασποράς του ιού.

«Δεν έχουμε καμία τιμωρητική διάθεση, όμως όταν διαπιστώνονται παραβάσεις θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα” διαμήνυσε ο κ. Πλακιωτάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας και άπαντες οφείλουμε να συμμορφωθούμε. “Για την ηγεσία του Υπουργείου μας, αποτελεί καθοριστική προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας Υγείας των κατοίκων των νησιών, των μελών των πληρωμάτων και των επιβατών” είπε.Πλακιωτάκη

Ο υπουργός επισκέφθηκε και ένα από τα πλοία της γραμμής. Πληρώματα και επιβάτες φορούσαν τις μάσκες τους, με τις επιβαλλόμενες αποστάσεις ασφαλείας. “Για μία ακόμη φορά είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω πόσο συστηματικά, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος υλοποιούν το ενισχυμένο πλάνο ελέγχων που προβλέπεται από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο” δήλωσε και υπογράμμισε:  “Βρισκόμαστε σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, αλλά όπως διαπιστώσατε κι εσείς οι επιβάτες συνεργάζονται: τηρούν τα περιοριστικά μέτρα προστασίας, επιδεικνύουν την απαραίτητη ατομική ευθύνη και βεβαίως φορούν τη μάσκα τους και στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους. Είναι απαραίτητο να επιδεικνύεται τόσο από τους επιβάτες  όσο και από τα μέλη του πληρώματος αλλά και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες η ανάλογη συνεργασία, κάτι που βεβαίως μας βοηθάει στο τελικό αποτέλεσμα. Επιθυμούμε ασφαλή νησιά και βεβαίως ταξίδια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε τόσο στους επισκέπτες που επιλέγουν να έρθουν στην πατρίδα μας με πλοίο, όσο και να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκά στα νησιά μας.

Κάνουμε όλα όσα πρέπει έτσι ώστε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το ταξίδι τους με ασφάλεια”, σημείωσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει