Συνεδρίασε το Συμβούλιο Μεταναστών για την ένταξη

98

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε Τοπικό Σχέδιο Κοινωνικής Ένταξης Προσφύγων και Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου, στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης της  ολομέλειας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.) Δήμου Ηρακλείου, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών – Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Π., κ. Ρένας Παπαδάκη.

Οι βασικοί άξονες που αφορούν στο Σχέδιο Κοινωνικής ένταξης, είναι:

Η ανάπτυξη εργαλείων ένταξης, συντονισμού και συνεργασίας, η ενδυνάμωση, εκπαίδευση και εργασιακή ένταξη μεταναστών, αιτούντων άσυλο και δικαιούχων διεθνούς προστασίας. Επίσης οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, η ενδυνάμωση των υφιστάμενων δημοτικών δομών και η ενίσχυση δημοτικών δομών με νέες υπηρεσίες, ο μηχανισμός αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών ευπαθών ομάδων.

Στην 17η  Ολομέλεια, συμμετείχαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Μέλη του Σ.Ε.Μ.Π. Μαρίνος Παττακός, Τάσος Τσατσάκης, Δημήτρης Βρύσαλης, ο πρώην Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Π. Gian Andrea Garancini, εκπρόσωποι συνεργαζόμενων Φορέων του Σ.Ε.Μ.Π. (Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Κρήτης, Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Αναπτυξιακή Ηρακλείου, Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή «Πλοηγός», Θάλασσα Αλληλεγγύης – Thalassa of Solidarity, Κοινωνικός Χώρος Ιδρυμάτων Α. και. Μ. Καλοκαιρινού, Κέντρο Ένταξης Μεταναστών και Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης).

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων ενώ οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατάθεση προτάσεων  ως προς την κοινωνική ένταξη των μεταναστών και προσφύγων στην τοπική κοινωνία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει