Συνεχίζονται οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση

419

Μετά από την προχθεσινή ανακοίνωση των ονομάτων όσων διορίζονται στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, χθες ανακοινώθηκαν από το ΑΣΕΠ οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και στη Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά τη δημοσίευση των αντίστοιχων πινάκων της Πρωτοβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, από τους οποίους θα προκύψουν μόνιμοι διορισμοί 10.500 εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών. Σε συνέχεια των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, που ολοκληρώθηκαν με την έκδοση των τελευταίων οριστικών πινάκων, προχωρά και η διαδικασία μόνιμων διορισμών στη Γενική Εκπαίδευση.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, δήλωσε σχετικά πως «κάνοντας για άλλη μία φορά τη δέσμευσή μας πράξη και ενάντια στις «Κασσάνδρες» που μιλούσαν για «πάγωμα» διαδικασιών, προχωρούμε τη διαδικασία μόνιμων διορισμών και στη Γενική Εκπαίδευση, ενισχύοντας το δημόσιο σχολείο με ανθρώπινο δυναμικό, στηρίζοντας τη μαθησιακή διαδικασία, παρέχοντας στους εκπαιδευτικούς μας σταθερότητα, προοπτική και δυνατότητες επαγγελματικής ανέλιξης. Μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια, η Γενική Εκπαίδευση αποκτά εκ νέου, παρά τις αντιξοότητες, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό».

Καλωσορίζουν τους συναδέλφους τους

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Δ. Θεοτοκόπουλος” εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που διορίζονται ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί στον νομό Ηρακλείου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, στον νομό μας προσλήφθηκαν 54 δάσκαλοι και 12 νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής», αναφέρει ο διδασκαλικός σύλλογος.

Τονίζει, ακόμα, πως «οι συνεχείς διεκδικήσεις και οι διαρκείς αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος όλα αυτά τα χρόνια απέδωσαν καρπούς. Εξάλλου, οι αγώνες για μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση δε σταματάνε εδώ. Οι εκπαιδευτικές ανάγκες στη Γενική Αγωγή είναι τεράστιες.

Ο Σύλλογός μας καλωσορίζει τους συναδέλφους, ως μόνιμους εκπαιδευτικούς πλέον στον νομό Ηρακλείου, και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία.

Ο αγώνας είναι καθημερινός για την πλήρη στελέχωση των σχολείων με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει